Βουλή: Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό από τους πολιτικούς αρχηγούς

Αλ. Τσίπρας: Εσείς υποτίθεται θα φέρνατε την τάξη και την ασφάλεια και έχετε οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του χάους

Ευθύνες για καταστάσεις «χάους» και «ανασφάλειας» επέρριψε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό. «Σήμερα μιλάμε για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ωστόσο με όσα συμβαίνουν γύρω μας τις τελευταίες μέρες η έννοια της ασφάλειας, στην ευρεία της διάσταση, καθίσταται κρίσιμη και ουσιαστική και το μεγάλο ζητούμενο για τον κάθε πολίτη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του και εγκάλεσε την κυβέρνηση για τις προεκλογικές υποσχέσεις περί επαναφοράς της «τάξης» και της «ασφάλειας», ενώ τελικά η χώρα βρίσκεται στα «πρόθυρα του χάους».

«Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας. Με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα, παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο έλληνα πολίτη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει «τη χώρα σε Φαρ Ουέστ», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και στις συγκρούσεις στα νησιά και αναρωτούμενος ποιος «έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού;».

«Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για αυτά που γίνονται, έστω ένας απ’ο σας, είτε η πολιτική είτε η φυσική ηγεσία την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε προβλήματα ;», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

 

Φ. Γεννηματά: «Μετατρέπετε το ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών»

Aπό το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την ένταση και τα επεισόδια στη Λέσβο και τη Χίο για τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων-μεταναστών. «Μετατρέπετε το ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών. Μνημείο ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι η τακτική της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση είναι ένα στρογγυλό μηδενικό.

«Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι με τη βία, τον αυταρχισμό, τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ δεν λύνετε το πρόβλημα των νησιών. Δημιουργείτε νέα κρίση. Ήδη επί των ημερών σας έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εγκλωβισμένοι», τόνισε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε: «Την πολιτική πυγμή να τη δείξετε στην Ευρώπη όπου είστε άφωνοι, πρόθυμοι και δεδομένοι και όχι στους απελπισμένους και αγανακτισμένους νησιώτες».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε παράλληλα πως «με την πολιτική και τις δεσμεύσεις Τσίπρα που προσδέθηκε στο άρμα της Μέρκελ και παρέδωσε τα κλειδιά του προσφυγικού- μεταναστευτικού στον Ερντογάν, λύση δεν υπάρχει». Πρότεινε δε τα εξής: «Αφήστε τους εγωισμούς και τον αυταρχισμό. Η Ύβρις φέρνει τη Νέμεση. Τα πρωτοφανή γεγονότα συγκρούσεων και βίας πρέπει επιτέλους να σας συνετίσουν. Αποσυμφορήστε τα νησιά εδώ και τώρα. Αλλάξτε πολιτική».

Στη συνέχεια της ομιλίας της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επικεντρώθηκε στο Ασφαλιστικό δηλώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ, όπως καταψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου, έτσι καταψηφίζει και τώρα το νομοσχέδιο του κ. Βρούτση. «Η κυβερνητική παρέμβαση στο ασφαλιστικό αποπνέει τη βαθιά συντηρητική λογική της ΝΔ» .

Επικαλούμενη περσινή αναφορά πέρσι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο νόμος Κατρούγκαλου «θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από ένα νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι ακολουθεί πιστά και στο ασφαλιστικό, τον δρόμο που έχει χαράξει ο κ. Τσίπρας.

«Δεν καταργείτε τον περιβόητο Νόμο Κατρούγκαλου, απλά του κάνετε μακιγιάζ. Ζει και βασιλεύει. Απλώς αλλάζει όνομα και τώρα ονομάζεται Νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση», σημείωσε χαρακτηριστικά παραπέμποντας σε σχετική αναφορά στην Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι με το νόμο της κυβέρνησης μειώνονται οι συντάξεις καθώς διατηρούνται τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης που περιέχει. Πρόσθεσε ότι ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση των κλάδων επικούρησης και εφάπαξ, αφού με την πρόβλεψη για ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ εξασφαλίζεται η προοπτική ανάπτυξης των επαγγελματικών Ταμείων κι ανοίγει ο δρόμος για την καθιέρωση ενός αμιγώς κεφαλοποιητικού συστήματος και την αφαίρεση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Ακόμη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι γίνονται προσαρμογή στις αποφάσεις του ΣτΕ με τη λογική «παίρνουμε από το ένα χέρι για να μοιράσουμε δήθεν στο άλλο».

Επίσης ανέπτυξε την τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, η οποία προβλέπει:

– Την επαναχορήγηση κανονικής 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους

– Τη θεσμοθέτηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους συνταξιούχους, καθώς και το νέο ΕΚΑΣ.

– Την άρση των αδικιών για τους συνταξιούχους αναπηρίας και χηρείας.

– Την κατάργηση της εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στις επικουρικές συντάξεις

– Την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στα Νοσοκομεία

– Την κατάργηση μείωσης της εθνικής σύνταξης των ομογενών από Αλβανία και τον Πόντο.

Κάλεσε την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή και τα κόμματα να τη στηρίξουν -«όλοι θα κριθούμε για τη στάση μας από τους πολίτες», τόνισε. Όσον αφορά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ η Φώφη Γεννηματά είπε πως κανονικότητα είναι η αποτελεσματικότητα και όχι λόγια του αέρα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι είναι όσο ποτέ απαραίτητος ο εθνικός διάλογος για να επιτευχθεί ο διπλός στόχος: Δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τους συνταξιούχους και η διασφάλιση του μέλλοντος της νέας γενιάς.

Ως προϋπόθεση η κ. Γεννηματά έθεσε 3 μεγάλες παραδοχές.

1ον. Ότι στη χώρα θα προκληθεί αναπτυξιακή έκρηξη, με νέες επενδύσεις, καινοτομίες και νέες θέσεις εργασίας.

2ον. Ότι θα αντιμετωπιστεί δραστικά η δημογραφική κρίση, που απειλεί το μέλλον μας ως κοινωνία, αλλά και το μέλλον του ασφαλιστικού.

3ον. Ότι θα έρθουν νέοι πόροι στο Σύστημα.

«Ένα δεν διαπραγματευόμαστε: Την ευθύνη του κράτους να διασφαλίζει ένα δημόσιο, κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, που εγγυάται την αξιοπρέπεια για όλους του πολίτες. Θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να γίνει πράξη», κατέληξε.

Δ. Κουτσούμπας: Στόχος της ΝΔ είναι να εφαρμόσει και όχι να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου

«Οι εναλλαγές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια και οι νόμοι για το ασφαλιστικό, που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, δυνάμωσαν την επίθεση στα ασφαλιστικά, στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την πλήρη αλλαγή του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει. Έφεραν και ενίσχυσαν την κατεύθυνση για επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

 

Επισήμανε την ξεχωριστή αναφορά «που έχουν κάνει όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εργοδοτικές οργανώσεις, όπως ο ΣΕΒ για την τεράστια συμβολή του νόμου Κατρούγκαλου στην ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού συστήματος, στην υλοποίηση των αλλαγών που θέλουν να προωθήσουν από τις αρχές της δεκαετίας του 90 για την κατάργηση αυτής της μεγάλης κατάκτησης των εργαζομένων».

 

«Ο σημερινός στόχος της ΝΔ είναι να εφαρμόσει τον νόμο Κατρούγκαλου και όχι να τον καταργήσει, να τον βελτιώσει ακόμα και από νομικά κενά και να τον βάλει στη ζωή για να παραδοθούν τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των περίφημων επενδυτών της κεφαλαιοαγοράς», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «στόχος είναι να απαλλάξουν τη μεγάλη εργοδοσία από την υποχρέωση, που με νόμο της είχε καθοριστεί, να επιστρέφει ένα μέρος της κλεμμένης υπεραξίας μέσω των εισφορών για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα».

 

«Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα και την διαμόρφωση ενός ασφαλιστικού στο οποίο πρόσβαση θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις», υπογράμμισε.

 

Τόνισε ότι το ασφαλιστικό της ΝΔ δεν είναι νέα πρόταση, καθώς έχει αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης και κείμενο διαφόρων επιτροπών «σοφών» και συμπυκνώνεται στο εξής: «Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε όλη τους τη ζωή να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από το μισθό τους και φόρους, όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στο τέλος δεν θα γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν διότι οι παράμετροι που μπαίνουν σχετίζονται με την επένδυση αυτών των εισφορών και τις αποδόσεις που αυτή θα δίνει».

 

Αναφερόμενος σε αποφάσεις του ΣτΕ είπε αυτές ότι «αποδέχονται και νομιμοποιούν όλο τον πυρήνα του νόμου και την αρχιτεκτονική του».

 

Είπε επίσης ότι η αναλογιστική μελέτη που «τάχα επιστημονικά θεμελιώνει το νέο νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση αναδεικνύει νέες επιθετικές πλευρές: συνέχιση της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης χρόνο το χρόνο και πρόβλεψη για την προσαρμογή του ασφαλιστικού συστήματος στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής».

 

Πρόσθεσε ότι η ίδια η μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής ακυρώνει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί αυξήσεων στις συντάξεις καθώς η συνολική δαπάνη για συντάξεις το 2020 μειώνεται κατά 1.037 δισ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι με τη συνολική απώλεια που μόνο για φέτος ανέρχεται σε 676 εκατ. ευρώ.

 

Επισήμανε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου που αποτέλεσε τη βάση της νέας πρότασης της κυβέρνησης καθόρισε όχι μόνο το παρόν των σημερινών συνταξιούχων αλλά και τους όρους της ασφάλισης για τα επόμενα 50 χρόνια.

 

Τόνισε ότι το ΚΚΕ επικεντρώνεται στο «μεγάλο έγκλημα που συντελείται για τις σημερινές και κυρίως τις μελλοντικές γενιές, τους νέους και τις νέες που εργάζονται με άθλιους όρους» και εξήγησε λεπτομερώς ότι οι νέοι που μπαίνουν σήμερα στην παραγωγή «θα συναντήσουν τα μεγαλύτερα αδιέξοδα όσον αφορά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα».

 

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε το σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης» και υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο σύστημα «με τους τρείς πυλώνες», έρχεται από την «αιμοσταγή χιλιανή χούντα» προσθέτοντας «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ πήραν το σύστημα Πινοσέτ και αυτό προωθούν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον».

 

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το μοντέλο της Χιλής είναι το αγαπημένο παράδειγμα της Παγκόσμιας Τράπεζας, της ΕΕ, του ΔΝΤ και όλων αυτών των μηχανισμών που ασχολούνται με τις ιδιωτικοποιήσεις και το κατεδάφισμα κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

Είπε ότι η μεγάλη ανησυχία του ΚΚΕ για το μέλλον εστιάζει στην καταβολή και την εγγύηση των συντάξεων, στις ανατροπές που αυξάνουν συνεχώς τα όρια ηλικίας, στη μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, στις υποβαθμισμένες υπηρεσίες αλλά και στην ανταποδοτικότητα στην Υγεία και στην Πρόνοια που μεταβιβάζει το κόστος στη λαϊκή οικογένεια.

 

Πρόσθεσε, την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο, τις νέες επαγγελματικές ασθένειες και στη μελλοντική εξασφάλιση και προστασία των νέων ανθρώπων, στην αφαίμαξη των αποθεματικών και ταμειακών διαθέσιμων των Ταμείων, στην απαράδεκτα μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων.

 

Υπογράμμισε ότι «στο στόχαστρο έχει μπει ήδη η επικουρική ασφάλιση που μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση κάθε ασφαλισμένου» σημειώνοντας ότι το ΕΤΕΑΕΠ «θα λειτουργεί τοποθετώντας τις εισφορές των ασφαλισμένων σε αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές ή άλλα παράγωγα» και έκανε λόγο, μεταξύ άλλων για «χρηματιστηριακές φούσκες που όταν σκάνε οδηγούν σε κοινωνική εξαθλίωση και ασφαλισμένους και συνταξιούχους».

 

Πρόσθεσε ότι το μοντέλο αυτό της επικουρικής «προορίζεται να εφαρμοστεί εν τέλει και στην κύρια ασφάλιση για το κομμάτι της ανταποδοτικής σύνταξης».

 

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «τα επαγγελματικά ταμεία και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τις εισφορές δεν δεσμεύονται ούτε δίνουν εγγύηση για το ύψος των συντάξεων που θα πρέπει στο μέλλον να αποδοθούν στους εργαζομένους. Αυτή είναι η μεγάλη ανατροπή που επιχειρείται στην ασφάλιση μέσα από την προώθηση των σχημάτων αυτών».

 

Μιλώντας για την ιδιωτική ασφάλιση είπε ότι είναι καθαρά κερδοσκοπική επιχείρηση, με, όπως εξήγησε, «επώδυνους όρους αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος» και δεν παρέλειψε να αναφέρει τις επιπτώσεις που είχαν στους ασφαλισμένους τα κραχ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

 

Τόνισε ότι το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Κοινωνική Ασφάλιση ως μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων η οποία δεν χαρίστηκε, αλλά ήταν προϊόν πολύχρονων, αιματηρών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο και με τις κυβερνήσεις και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους κάθε χώρας.

 

Σημείωσε ότι η κοινωνική ασφάλιση ήταν ένας ισχυρός μηχανισμός στήριξης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ενώ για τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν έχει ως αφετηρία τις λαϊκές ανάγκες, αλλά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

 

«Για το ΚΚΕ, το πρόβλημα της ασφάλισης είναι ταξικό, είναι πολιτικό, καθώς φανερώνονται ακόμα πιο καθαρά τα όρια αυτού του συστήματος που σαπίζει, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η βάση του ζητήματος της κοινωνικής ασφάλισης όπως και των μισθών, του χρόνου εργασίας, των εργασιακών σχέσεων, δεν είναι τεχνική, άλλα είναι κοινωνική-οικονομική, για αυτό και δεν μπορούν να λυθούν μέσα σ’ αυτό το σύστημα».

 

«Δεν εξαρτάται δηλαδή από μια σοσιαλδημοκρατική ή νεοφιλελεύθερη διαχείριση και συνταγή ή έναν συνδυασμό τους, αλλά απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό, δηλαδή μια οικονομία που απέναντι από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, θα βάζει μόνο τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες» πρόσθεσε.

 

Είπε ότι το εργατικό κίνημα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις, το ΚΚΕ, παλεύουν σήμερα για την κατάργηση όλων αυτών των αντιασφαλιστικών νόμων και πρόσθεσε ότι «η σημερινή πάλη και οι καθημερινοί αγώνες εντάσσονται στη συνολική πρόταση του ΚΚΕ για ένα διαφορετικό δρόμο εξέλιξης και ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, που στηρίζεται στην αντίληψη ότι πρωταγωνιστής και παραγωγός του πλούτου είναι ο εργαζόμενος λαός».

 

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος, που περιλαμβάνει και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας, είπε ο Δ. Κουτσούμπας, καταθέτοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΚΚΕ για το θέμα αυτό.

 

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της ταξικής πάλης. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός, θα πάρουν τις τύχες στα δικά τους χέρια. Δίπλα τους θα έχουν το Κόμμα μας, με νέες επεξεργασίες συνεχώς, στηριγμένες πλέον πολύ γερά στην μελέτη της πείρας του παρελθόντος, με πρόγραμμα που απαντά στα σύγχρονα προβλήματα της εποχής», κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Κυρ. Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου αλλά τώρα δεν τον καταργεί

Διαδεχόμενος τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε τις θέσεις του ΚΚΕ λέγοντας πως διεθνώς τα ασφαλιστικά ταμεία κάνουν επενδύσεις. Και ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» παρατήρησε πως και στη χώρα μας θα μπορούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία να συνδεθούν με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, και μάλιστα αυτό θα μπορούσε να είχε υποστηριχθεί και από το ΚΚΕ, πρόσθεσε.

Επιπλέον ο Κυρ. Βελόπουλος επέκρινε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι η λύση του ασφαλιστικού περνά μέσα από τη θνησιμότητα των Ελλήνων. Για την Ελληνική Λύση, συμπλήρωσε, λύση είναι η παραγωγή πλούτου. Παραλλήλως ο Κυρ. Βελόπουλος κατέθεσε σειρά ομιλιών και δηλώσεων του πρωθυπουργού, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και στις οποίες έλεγε πως όταν γινόταν κυβέρνηση, θα καταργούσε το νόμο Κατρούγκαλου -αλλά δεν τον καταργεί, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

 

 

 

 

πηγή: ΑΜΠΕ

 

No Comments Yet

Comments are closed