Οι βουλευτές της ΝΔ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

«Τιμούμε σήμερα την ιερή μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η ημέρα αυτή, για εμάς τους Πόντιους αλλά και για όλο τον Ελληνισμό είναι ημέρα πένθους και περισυλλογής. Αποτελεί δε χρέος μας να διατηρούμε άσβεστη την φλόγα της ιστορικής μνήμης και να διεκδικούμε την διεθνή αναγνώριση. Γιατί μόνο μέσα από την δικαίωση και τα διδάγματα και τα μηνύματα που αυτή θα στείλει σε όλο τον σύγχρονο κόσμο, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε πως «η ιστορική μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων και των αλησμόνητων πατρίδων, αποτελεί μέρος της εθνικής μας ταυτότητας και συνείδησης. Σήμερα, 19η Μαΐου, τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και τη δύναμη επιβίωσης που επέδειξε ο Ποντιακός Ελληνισμός, μεταλαμπαδεύουμε την ιστορική αλήθεια στις νεότερες γενιές και απαντάμε συλλογικά σε κάθε απόπειρα παραχάραξης της πραγματικότητας, απ` όπου κι αν προέρχεται».

Ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας τόνισε πως “τιμούμε τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα της μανίας του τουρκικού εθνικισμού. Ημέρα οδύνης για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού του Πόντου… Τον μαρτυρικό Ποντιακό Ελληνισμό που βίωσε την βαρβαρότητα και την κτηνωδία, την τρομοκρατία, τα εργατικά τάγματα, τις εξορίες, τις κρεμάλες, τις πυρπολήσεις των χωριών, τους βιασμούς, τις δολοφονίες…»

No Comments Yet

Comments are closed