Βολές Νοτοπούλου για το Καρατάσιου: Η κυβέρνηση να σεβαστεί την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον

Η απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, αποτέλεσε προμετωπίδα των παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Νοτοπούλου, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την τύχη του στρατοπέδου Καρατάσιου και που σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Έλενας Ράπτη είναι διαθέσιμο σε επενδυτικές προτάσεις, και ήδη υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον όπως σημειώνεται στη σχετική απ΄νατηση του υπουργού προς τη βουλευτή.

Η κα Νοτοπούλου στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «Με την πολύτιμη αρωγή των τοπικών φορέων, των πολιτών και των συναρμόδιων υπουργών, πετύχαμε εμβληματικές παρεμβάσεις.

Το πρωην στρατόπεδο Παύλου Μελά αποδόθηκε εξολοκλήρου στην τοπική κοινωνία, αποφεύγοντας την οικοδόμηση σημαντικού μέρους του όπως προέβλεπε η συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ παράλληλα διαμορφώσαμε τις συνθήκες για την υλοποίηση του πρώτου μητροπολιτικού πάρκου.

Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, επίσης αποδόθηκε στον Δήμο Καλαμαριάς, αντιμετωπίζοντας χρόνιες αγκυλώσεις, ενώ και για το στρατόπεδο Καρατάσιου τέθηκαν οι βάσεις για την εξεύρεση οριστικών λύσεων.

Ιδιαίτερα για το Καρατάσιου, αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις τις τοπικής κοινωνίας, αποτρέψαμε ιδιοτελείς διεκδικήσεις, με όραμα να αποτελέσει και αυτός ο χώρος πολύτιμο περιβαλλοντικό κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έρχεται σήμερα, με τη γνωστή πλέον πραξικοπηματική λογική του «επιτελικού» κράτους, να παρακάμψει τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης, να αγνοήσει επιδεικτικά τους αγώνες και τις κατακτήσεις της τοπικής κοινωνίας, ανοίγοντας το δρόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα που απροκάλυπτα προωθεί.

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η «αξιοποίηση» που ευαγγελίζεται υποκρύπτει επενδυτικά σχέδια, ξένα προς τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Κλείνοντας καλεί «την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να σεβαστεί την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον», όπως αναφέρεια χαρακτηριστικά και «Να συνταχθεί με την πολιτική που θέλει την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων, προς όφελος των πολιτών και όχι με όρους real estate».

No Comments Yet

Comments are closed