Βερναρδάκης: Επωάζεται ένα φασιστικό τέρας

Τη στήριξή του εξέφρασε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος βρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Βερναρδάκης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο στο Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Όπως είπε πρέπει να εκφράζουμε την απέχθεια και τον αποτροπιασμό για αυτό που συνέβη. «Αυτό που συνέβη δεν είναι κάτι απλό. Εδώ επωάζεται, αν δεν έχει επωαστεί ένα φασιστικό τέρας, το οποίο κρύβεται πίσω από διάφορες μάσκες. Άλλοτε πίσω από του ποντιακού ελληνισμού, του μακεδονικού, των ποδοσφαιρικών ομάδων, άλλων ομοφοβικών ή τέτοιων εκδηλώσεων, άλλοτε πίσω από την εκκλησία Κανείς από αυτούς τους φορείς δεν είναι μονοσήμαντα ρατσιστικός και φασιστικός. Όμως κάτι συμβαίνει. Και πίσω από αυτές τις προφάσεις κρύβονται ιδέες, άνθρωποι, συμφέροντα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Είναι ανατριχιαστικό ότι αυτό που συνέβη το Σάββατο συνέβη 55 χρόνια μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη. Περίπου με τον ίδιο τρόπο, περίπου στα ίδια μέρη. Δεν είναι δυνατόν να το ανεχτούμε αυτό», πρόσθεσε.

No Comments Yet

Comments are closed