Βαρτζόπουλος: Η αυτοδυναμία της ΝΔ συμφέρει την πατρίδα

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΜyPortal.gr παραχώρησε ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Αναφέρεται στις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΝΔ με έμφαση στα θέματα οικονομίας και ασφάλειας και ζητάει αυτοδυναμία για το κόμμα του τονίζοντας πως αυτό είναι προς το συμφέρον της πατρίδας.

H NΔ βάζει ως στόχο αλλά και διακύβευμα την αυτοδυναμία; Δεν είναι εκβιαστικό “αυτοδυναμία ή νέες εκλογές;”

Αυτό το οποίο συμφέρει αυτήν την στιγμή την πατρίδα είναι η αυτοδυναμία, προκειμένου να εφαρμόσουμε την πολιτική μας με καθαρό τρόπο. Δεν κάνουμε πολιτική με ποδοσφαιρικούς όρους. Δεν θέλουμε το νταμπλ. Η χώρα χρειάζεται σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση, που θα εκπροσωπεί την πλειοψηφία των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν να πάμε μπροστά με κυβερνήσεις μειοψηφίας, όπως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν διεθνείς απαντήσεις ανάταξης της εικόνας που έχουμε στο εξωτερικό, εκδόσεις ομολόγων με ανταγωνιστικά επιτόκια και κατ’ επέκταση ανάπτυξη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η μόνη καθαρή λύση είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Η χώρα χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση;

Η πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας, για αυτό και εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να νιώθουν οι συμπολίτες μας ασφαλείς. Η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Πλατεία Αριστοτέλους, την Ροτόντα ακόμη και στους μικρότερους οικισμούς βασιλεύουν η βία και τα ναρκωτικά. Το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών να έχει εκμηδενιστεί. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να αυξήσει την παρουσία της στο κέντρο της πόλης αλλά και στην ύπαιθρο. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις, να αναβαθμιστεί ο στόλος των οχημάτων, να επιστρέψουν στα χωριά οι αστυνομικοί σταθμοί και τα αστυνομικά τμήματα.

Η ΝΔ λέει πως από τις προτεραιότητές της είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και ένα πιο αποτελεσματικό κράτος. Με προσλήψεις 1 προς 5 μπορεί να γίνει αυτό;

Σε περίπτωση που λάβουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και αναλάβουμε τα ηνία της χώρας έχουμε πει ότι θα μειώσουμε αμέσως τους φόρους και θα μειώσουμε ισόποσα τις κρατικές δαπάνες. Η ΝΔ δεν θα κάνει προσλήψεις σε αναλογία 1 προς 1 με τις συνταξιοδοτήσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συνεχίσουμε τον κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, επομένως μόνο από αυτό θα έχουμε μια σημαντική εξοικονόμηση δαπανών. Αυτό ο κανόνας, ωστόσο, δεν μπορεί να ισχύσει για όλους τους τομείς. Το Δημόσιο θα κάνει προσλήψεις ανάλογα με εκεί που έχει πραγματικά ανάγκη. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ενίσχυση στις δομές Υγείας της χώρας και ακολουθεί η Παιδεία με προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Είστε υπέρ της 7ήμερης εργασίας;

Εμείς θα δώσουμε κίνητρα στους επιχειρηματίες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να πληρώνου στην ώρα τους τους εργαζομένους. Πρέπει να τελειώνουμε με την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Η 7ήμερη εργασία δεν είναι αποδοτική. Αντιβαίνει στο εργατικό δίκαιο και εμείς εγγυόμαστε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα νέα συστήματα για στοχευμένους και ουσιαστικότερους ελέγχους. Πέραν τούτου και οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν απαράκλητα την εργασιακή νομοθεσία.

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία έχει την έγκριση των θεσμών;

Το σχέδιό μας είναι έτοιμο και κοστολογημένο.  Οι 16 βασικοί άξονες που έθεσε η Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα της χώρας είναι ρεαλιστικοί, καθρεπτίζοντας τα προβλήματα της κοινωνίας. Δεν είναι ψεύτικες υποσχέσεις, όπως έταζε το 2015 ο κ. Τσίπρας. Ο ελληνικός λαός κουράστηκε τον λαϊκισμό και οι θεσμοί θέλουν να συνεργάζονται με σοβαρές κυβερνήσεις που δουλεύουν πάνω σε σοβαρές και ρεαλιστικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις.

Δεν θα χάσουμε χρόνο να δράσουμε και να κάνουμε τις ουσιαστικές κινήσεις που πρέπει. Έτσι μεθοδικά θα πάμε την πατρίδα μας ένα βήμα παραπέρα.

Την “Συμφωνία των Πρεσπών” θα την αλλάξετε ή θα την εφαρμόσετε;

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Μακεδονία μας καθώς πέρα από το όνομα παραχωρήθηκε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα. Ως νέα κυβέρνηση θα αγωνιστούμε για να βελτιώσουμε τα ιδιαίτερα αρνητικά σημεία της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια ισχυρή χώρα, να διαφυλάξει τα σύνορά της με έναν καλά οργανωμένο στρατό και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διπλωματικό επίπεδο. Γι αυτό απαιτείται μία εξωτερική πολιτική πυγμής.

 

No Comments Yet

Comments are closed