Β. Πολυμεράς: Στις δημοτικές εκλογές διακύβευμα είναι το μέλλον, όχι τα κόμματα

Είναι πραγματική ανάγκη να συστρατευτούμε όλοι με τη μόνη ουσιαστική λύση για την πόλη μας. Με την Υπερκομματική, καθαρή, Θετική παράταξή μας «Θεσσαλονίκη Θετικά». Την παράταξη των ανθρώπων με όραμα, με θέσεις, με απόψεις, με όρεξη για δουλειά. Την παράταξη, που είναι μακριά από τις πελατειακές σχέσεις. Γιατί εμείς, με επικεφαλής τον Μάκη Κυριζίδη, την επόμενη ημέρα θα είμαστε εκεί”, τονίζει σε συνέντευξή του στο MyPortal.gr o Bαγγέλης Πολυμεράς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Θετικά” του Μ. Κυρίζιδη

Γιατί είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και γιατί με τον κ. Κυριζίδη;

Δεν χρειάζεται κανείς να κάνει ιδιαίτερη έρευνα για να αποφασίσει ποιον θα στηρίξει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Μάκης Κυριζίδης είναι νέος, μορφωμένος, δραστήριος, ευέλικτος, διεκδικητικός, δίκαιος, ηθικός και το κυριότερο και ζητούμενο θα έλεγα, υπερκομματικός. Είναι ο δήμαρχος που όλοι θα θέλαμε. Και δεν καταλαβαίνω πραγματικά όσους κάνουν δεύτερες σκέψεις. Έχουμε δώσει οι Θεσσαλονικείς σε κάποιους και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Πόσες ζωές έχουμε; Οφείλουμε τώρα να κάνουμε τη σωστή επιλογή επιτέλους!

Η απάντηση όσον αφορά τη δική μου απόφαση να ασχοληθώ με τα Κοινά, είναι απλή. Ήταν θα έλεγα φυσική κατάληξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μου. Το αποφάσισα κυρίως λόγω του επικεφαλής της παράταξής μας, αλλά και γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω τεχνογνωσία στο project που αφορά στην τεχνολογική ανάπτυξη της πόλης μας. Να γίνει επιτέλους η Θεσσαλονίκη μια «έξυπνη» πόλη.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών του Μαϊου;

Για κάποιους οι κομματικές τάσεις… για μένα το μέλλον. Στις εκλογές αυτές διακυβεύεται το μέλλον μας. Το μέλλον της πόλης μας, άλλα και όλων αυτών που ζουν εργάζονται και δημιουργούν σε αυτήν. Το τέλμα των τελευταίων πολλών δυστυχώς χρόνων, δεν θα πρέπει να συνεχιστεί. ΟΙ παλαιότερες διοικήσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μια πόλη ράθυμη. Μια πόλη που αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά. Το βλέπουμε καθημερινά, στην υποτυπώδη καθαριότητα, το κυκλοφοριακό χάος, την έλλειψη χώρων πολιτισμού και Πολιτισμένων ανθρώπων. Ένα είναι το διακύβευμα. Ή πάμε μπροστά με νέα άφθαρτα πρόσωπα ή μένουμε στάσιμοι και λιμνάζουμε.

Τα κόμματα έχουν δώσει στηρίξεις. Μπορεί να βρεθεί απέναντί τους ένας ανεξάρτητος συνδυασμός ή οι πολίτες τελικά επιλέγουν με κομματικά κριτήρια;

Ναι μπορεί και υπάρχει. «Θεσσαλονίκη Θετικά»! Χωρίς κομματικά κριτήρια. Είμαστε η «διάφανη λύση» και η μόνη!

Μια ματιά μόνο ρίξτε στους άλλους συνδυασμούς. Οι υποψήφιοι παρωχημένοι, δοκιμασμένοι, μια από τα ίδια. Αυτό θέλουμε;

Μπορεί κάποιοι ακόμη να επιλέγουν δήμαρχο με κομματικά κριτήρια, αλλά ευτυχώς η εξέλιξη τους προσπερνά. Σε ελάχιστα χρόνια στους δήμους δεν θα δίνουν τον ρυθμό οι κομματικές επιλογές, αλλά αυτοί που πραγματικά αξίζουν να είναι μπροστά. Εμείς θα μείνουμε πίσω;

Η απλή αναλογική οδηγεί στην ανάγκη συνεργασιών. Με ποιους συνδυασμούς θα μπορούσατε να συνεργαστείτε και με ποιους όχι;

Με το εκλογικό σύστημα διαφωνήσαμε ως παράταξη από την πρώτη στιγμή, και κυρίως ο Μάκης Κυριζίδης που το έθεσε ως αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΚΔΜ στην ΚΕΔΕ και ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων όσο και ως Δημοτικός Σύμβουλος. Αλλά τώρα πλέον περισσότερη σημασία έχει η επόμενη ημέρα του Δήμου παρά ο τρόπος εκλογής του καθενός.
Όσον αφορά στις ενδεχόμενες συνεργασίες. Στόχος μας είναι η σύνθεση δυνάμεων και ο διάλογος. Θα συνομιλήσουμε με όλους και θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε βλέπει «θετικά» την Θεσσαλονίκη.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε;

Η παράταξή μας έχει βασικές θέσεις, τις οποίες μπορούν όλοι οι πολίτες να βρουν εύκολα στην ιστοσελίδα μας www.kyrizidis.gr .

Πρώτα απ όλα η Καθαριότητα. «Λερώνεις-Πληρώνεις»! Αυτό είναι το σύνθημά μας για την καθαριότητα, η οποία θα συμφωνήσετε κι εσείς δεν είναι υπόθεση μονοδιάστατη. Ο Μάκης Κυριζίδης είναι αποφασισμένος να λύσει αυτό το λιμνάζων θέμα διαπαντός. Θα εργαζόμαστε με πρόγραμμα και συνέπεια και για τους παραβάτες θα υπάρξουν πρόστιμα και αυστηρή εποπτεία. Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε όλοι εκπαίδευση και θα την έχουμε!

Ο τουρισμός. Η Θεσσαλονίκη είναι μια κοσμοπολίτισσα ιστορική Ευρωπαϊκή πόλη. Πολυπολιτισμική, βυζαντινή, όμορφη. Θα πρέπει να γίνει μια πόλη ανοιχτή και πρόσφορη σε επενδύσεις, από Βαλκάνιους αλλά και Ευρωπαίους επιχειρηματίες. Μια υπόσχεση απόλαυσης, διασκέδασης και χαλάρωσης για city breaks και διεθνή συνέδρια. Το πράσινο, ο Πολιτισμός, θα έρθουν μετά να ολοκληρώσουν το πάζλ. Και για όλα έχουμε πρόγραμμα. Ο Μάκης Κυριζίδης όπως είπε και σήμερα σε μια συνέντευξη ραδιοφωνική, θα είναι κάθε εβδομάδα στα Υπουργεία. Να διεκδικεί,. Να απαιτεί αυτό που οι Θεσσαλονικείς αξίζουν. Και να είστε σίγουροι ότι θα κερδίζει.

No Comments Yet

Comments are closed