Β. Λεβέντης για υβριστικό σύνθημα Φωκά: «Το μόνο λάθος ήταν ότι δεν έκανε νεύμα να σταματήσει το σύνθημα»

«Το μόνο λάθος ήταν ότι δεν έκανε νεύμα να σταματήσει το σύνθημα», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης για το υβριστικό σύνθημα κατά της Βουλής που εκστόμισε ο βουλευτής του κόμματός του, Αριστείδης Φωκάς σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως ο βουλευτής του κόμματος του δεν την είπε την κουβέντα, αλλά  οι άλλοι που παρέστησαν στη συγκέντρωση, ενώ επισήμανε πως δεν το συμμερίζεται το σύνθημα και «κακώς την είπε την κουβέντα».

Και συνέχισε λέγοντας πως «απλά παρίστατο σε μια συγκέντρωση όπου τα πνεύματα οξύνθηκαν. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ νιώθουν προδομένοι, κι εσείς να ήσασταν δεν θα αντιδρούσατε διαφορετικά», ενώ παραδέχτηκε πως «δεν είδα το βίντεο γιατί αγανάκτησα με όσα λέγονται γι’ αυτό. Το βίντεο το είδαν δικοί μου άνθρωποι και μου είπαν ότι η ευπρέπεια που υπάρχει στην Ένωση Κεντρώων έπρεπε να κάνει νεύμα και να πει ότι δεν πρέπει να υβρίζεται ενώπιόν μου η Βουλή».

Όσον αφορά την τιμωρία του ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι έπρεπε να δοθεί πρόστιμο στο Σαββίδη αλλά όχι στον ΠΑΟΚ, ενώ υπογράμμισε πως «η ιστορία με τον Φωκά έγινε σε έδαφος που έχετε δημιουργήσει όλοι εναντίον της Μακεδονίας».

Σχετικά με το Σκοπιανό και τις εξελίξεις πάνω σ’ αυτό, δήλωσε ότι «εγώ μίλησα με τους Αμερικανούς και ξέρω ότι καίγονται. Θα πιέσουν τρομακτικά την Ελλάδα. Θα δοθεί μια λύση ότι δεν χρειάζεται τώρα να αλλάξει το σύνταγμά τους θα γίνει μια συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων θα την πάρει ο Νίμιτς, θα είναι erga omnes. Κάνει ότι δεν το δέχεται ο Ζάεφ. Από την ώρα που παίρνουν όνομα, το όνομα από μόνο του είναι αλυτρωτικό».

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι η συμφωνία για το όνομα θα περάσει από την Ελληνική βουλή «εφόσον ο Γεννηματάς, η Κουτσούμπα, ο Μητσοτάκης ο Τσίπρας συμφωνούν ότι εφόσον δεν υπάρχουν τα αλυτρωτικά θα περάσει το όνομα».

No Comments Yet

Comments are closed