Τσακαλώτος: Σε δύο ημέρες ο Σταϊκούρας προσέθεσε 3,2% στην ύφεση

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Τσακαλώτου-Σταϊκούρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγορεί τον Χρήστο Σταϊκούρα για ελλιπή πληροφόρηση προς την κοινωνία, καθώς και για εσφαλμένες προβλέψεις σχετικά με το ύψος της ύφεσης. Αναλυτικά η ανάρτηση του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ:
«ΥΠΟΙΚ, Πέμπτη 30/4/2020: Ύφεση 4,7%
ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 2/5/2020: Ανεδαφική η πρόβλεψη, δεν έχετε καν σενάρια.
ΥΠΟΙΚ, Κυριακή 3/5/2020: Σενάριο ύφεσης 7,9%
Το Υπουργείο Οικονομικών χθες έκανε την παγκόσμια πρωτοτυπία να βγάλει Δελτίο Τύπου (ΔΤ) που ήταν ταυτόχρονα ΔΤ κατάθεσης του προγράμματος Σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΤ απάντησης σε εμένα.
Πάλι καλά δηλαδή που βγάλαμε ανακοίνωση για το θέμα και ο κ. Σταϊκούρας εδέησε να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για το τι έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εδέησε μάλιστα να μας ενημερώσει και για ένα σενάριο ύφεσης 7,9% το οποίο πουθενά δεν υπήρχε στο ελληνικό κείμενο που απέστειλε και εμφανίζεται μόνο στο αγγλικό. Το ίδιο και οι προβλέψεις για το έλλειμμα. Για τη ΝΔ αυτά μάλλον δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό.»
Ενημέρωση κατόπιν πίεσης
Ο κ. Τσακαλώτος προσθέτει ότι: Φαίνεται η ΝΔ είναι αποφασισμένη να μην ενημερώνει τους πολίτες για τίποτα σημαντικό αν δεν πιεστεί από εμάς. Χρειάστηκε ερώτηση για να μάθουμε για την χρήση του μαξιλαριού, χρειάστηκε ερώτηση για την παραδοχή του ύψους των ταμειακών διαθεσίμων, χρειάστηκε παρέμβαση για να μάθουμε για το σενάριο ύφεσης 7,9%.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να πιέζω τον κ. Σταϊκούρα. Να μην έχει κανένα άγχος για αυτό. Αν και ο ελληνικός λαός πρέπει να τα μαθαίνει αυτές τις βασικές πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται κάποιος να ρωτάει.
Αναφορικά με την απάντησή του σε εμένα με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν έδωσε την αρμόζουσα προσοχή σε αυτά που έγραψα πριν με κατηγορήσει για τεχνική ανεπάρκεια.
Είναι βέβαια ακόμη πιο ενδιαφέρον ότι φαίνεται να μην έχει κάποιο σχόλιο για τη γνώμη του Δημοσιονομικού Συμβούλιου (ΕΔΣ) πάνω στις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα λοιπόν με το ΕΔΣ οι προβλέψεις χαρακτηρίζονται ως «εξαιρετικά αισιόδοξες» (highly optimistic) και σημειώνει «ότι δεν μπορεί να αποκλείσει πολύ βαθύτερη ύφεση». Μάλλον τώρα που κυβέρνηση είναι η ΝΔ η κριτική του ΕΔΣ δεν είναι άξια λόγου.»

No Comments Yet

Comments are closed