Τρυφερό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σε κόκκινη σάλτσα κρασιού

Φρέσκο χταπόδι κοκκινιστό με μακαρονάκι και λευκό κρασί

 

Συστατικά

  • kg χταπόδι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 gr ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ. γλυκού ντοματοπελτές
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 500 gr κοφτό μακαρονάκι
  • αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος

  • Βάλε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που το καλύπτει και άφησέ το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το χταπόδι από την κατσαρόλα, διατηρώντας το βραστό νερό και κόψ’ το σε μικρές μπουκιές.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο χταπόδι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη και ενάμισι φλιτζάνι από το βραστό νερό με το κρασί.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγόβρασε για 40 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και άφησέ τα βράσουν με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου 12 λεπτά.
No Comments Yet

Comments are closed