Τριήμερο περιπατητικών δράσεων στη Γη του Αριστοτέλη

Tριήμερη παρουσίαση περιπατητικών τουριστικών διαδρομών οργάνωσαν το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη και το Δίκτυο «Πόλεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου», από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, παρουσία των Δημάρχων Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, Αμφίπολης κ. Στέργιου Φράστανλη, Σιθωνίας κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα , εκπροσώπων των Δήμων Νάουσας και Προποντίδας, δημοσιογράφων, φορέων και τουριστικών οργανισμών (Tui, Μουζενίδης, Ambotis, Filos, Τrace your Eco), trekking clubs, τοπικών συλλόγων, κ.α.

Με αφορμή το τριήμερο δράσεων αφιερωμένων στον περιπατητικό τουρισμό, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε τα εξής:

«Το τρίμερο 10-12 Οκτωβρίου, κατά το οποίο παρουσιάσαμε την ήδη υφιστάμενη υποδομή αλλά και τον δυναμικό προγραμματισμό αξιοποίησης του

περιπατητικού τουρισμού, αποτελεί για εμάς αφετηρία ενίσχυσης της διεθνούς προβολής του Δήμου Αριστοτέλη. Τα μονοπάτια του περιπατητικού τουρισμού, αποτελούν… λεωφόρους προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε έναν τόπο που συνδυάζει ιδανικά τρεις παραμέτρους: την απαράμιλλης ποικιλομορφίας φύση, την πολιτισμική και ιστορική λάμψη της Αρχαίας Ελλάδας με επίκεντρο τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο πανεπιστήμονα Αριστοτέλη, καθώς και την οικουμενική θρησκευτική και πνευματική λάμψη του Αγιώνυμου Όρους. Συνθέτουμε δυνάμεις, αξιοποιούμε τη δημιουργικότητα των ανθρώπων μας, επιστρατεύουμε την τεχνογνωσία και τους πόρους, που μπορούμε να αντλήσουμε από φορείς, ιδιώτες και την Πολιτεία. Μπροστά στον στόχο της τουριστικής αναπτυξιακής επιτάχυνσης του Δήμου Αριστοτέλη, δεν περισσεύει κανείς.»

No Comments Yet

Comments are closed