Τραγανές ροδέλες κολοκυθιού στο φούρνο

Κολοκυθάκι με επικάλυψη από πατατάκια ψημένα στο φούρνο

 

Συστατικά

  • 2 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 φλ. πατατάκια θρυμματισμένα
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
  • Αλατοπιπέρωσε τα κολοκυθάκια και ανακάτεψέ τα με τη σκόνη σκόρδου.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα με το αυγό.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάλε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα θρυμματισμένα πατατάκια.
  • Βούτηξε κάθε ροδέλα στο αλεύρι, έπειτα στο μείγμα με το γάλα και τέλος στα πατατάκια.
  • Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια στο ταψί και ψήσε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
No Comments Yet

Comments are closed