Τουλάχιστον πέντε νεκροί στην επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στο Άντεν

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στο Άντεν εναντίον μιας μονάδας των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης που στηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση είχε στόχο ένα κέντρο ανεφοδιασμού τροφίμων της δύναμης αυτής με την ονομασία «Ζώνη Ασφαλείας» το οποίο βρίσκεται στο βόρειο Άντεν, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων εργαζόμενοι στο κέντρο αυτό, σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων και περαστικοί, πρόσθεσε. Το κτίριο και πολλά οχήματα έχουν υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας μέσω του ιστοτόπου του Amaq, επισημαίνοντας ότι εξαπολύθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος είχε στόχο ένα κέντρο της δύναμης «Ζώνη Ασφαλείας, υποτελής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» στην περιοχή αλ Ντάριν της συνοικίας αλ Μανσούρα.

Στις 24 Φεβρουαρίου πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές εναντίον της μονάδας αντιμετώπισης τρομοκρατίας επίσης στο Άντεν.

Η μονάδα αυτή είναι πιστή στον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed