Τον σεβασμό και τη λύπη της γα την απόφαση της αρχηγού του CDU Α. Κραμπ-Καρενμπάουερ εξέφρασε η Ά. Μέρκελ

Παρακαλούμε επιλέξτε μια εικόνα για το άρθρο

«Πληροφορήθηκα την απόφαση με απόλυτο σεβασμό, αλλά λυπάμαι. Φαντάζομαι ότι δεν ήταν εύκολο», δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ αναφερόμενη στην ανακοίνωση της Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ να μην είναι υποψήφια Καγκελάριος και να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.
Η κυρία Μέρκελ, μιλώντας στον Τύπο πριν από την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, επαίνεσε την κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ κυρίως για την βελτίωση των σχέσεων με την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και την ευχαρίστησε για το γεγονός ότι προτίθεται να συντονίσει τη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου Καγκελάριου. Τόνισε δε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά μαζί της – και στο πλαίσιο της κυβέρνησης, καθώς η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ θα παραμείνει υπουργός ‘Αμυνας.

Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι στενά και εντατικά με την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ δηλώνει η καγκελάριος Μέρκελ
Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε τη λύπη της για την ανακοίνωση της επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ότι δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά και εντατικά με την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την ανακήρυξη υποψήφιου καγκελαρίου και την περαιτέρω επεξεργασία ενός νέου βασικού προγράμματος του κόμματος.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ έφερε ήδη σε πέρας τα ουσιώδη θέματα κατά την διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής του κόμματος, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η καγκελάριος Μέρκελ. Σε αυτά περιλαμβάνοται ιδίως η συμφιλίωση μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), καθώς επίσης και το νέο βασικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο θα πρέπει να προετοιμάσει το CDU για το διάστημα μέχρι το 2030. Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ θα παραμείνει υπουργός Άμυνας, τόνισε η Μέρκελ.

Πηγή: de.reuters

No Comments Yet

Comments are closed