Το ατύχημα του Ταχιάου στη Θεσσαλονίκη

Ένα ατύχημα, ευτυχώς δίχως σοβαρές συνέπειες για την υγεία του, είχε ο Νίκος Ταχιάος. Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» περπατώντας στη γειτονιά του σκόνταψε στα επιδαπέδια φωτιστικά σώματα που έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας Φαναριωτών και έπεσε.

Το ατύχημά του το έκανε γνωστό μέσα από τη σελίδα του στο facebook ζητώντας παρεμβάσεις στο έργο ώστε να διορθωθούν αστοχίες του.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Έχω επιλέξει να αποφεύγω να κάνω σχόλια που αφορούν την πόλη. Δεν έχει σημασία ο λόγος. Απόψε όμως θα παραβώ αυτήν την απόφαση.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είδα στην Καθημερινή μια εκπληκτική φωτογραφία ενός δημοσίου χώρου. Χρειάστηκε να καταφύγω στο κείμενο για να αναγνωρίσω την Θεσσαλονίκη, την γειτονιά μου, ακόμα και το οικοδομικό τετράγωνο της κατοικίας μου. Η μεγάλη εικόνα της Δημητρίου Γούναρη και της Στρατηγού Καλλάρη είναι πράγματι εντυπωσιακή. Υπό το πρίσμα αυτό, μικρή σημασία έχουν το σχόλιο πως οι περισσότεροι χρήστες της Καλλάρη αδυνατούν να βρουν και να ακολουθήσουν την όδευση των πεζών και θεωρούν εσφαλμένα πως πρόκειται για πεζόδρομο και κάποιες άλλες αστοχίες, αναπόφευκτες σε κάθε έργο. Οι οδηγοί το έχουν(με) συνηθίσει.

Όμως, η επιλογή των επιδαπέδιων φωτιστικών σωμάτων επί της Γούναρη, που προεξέχουν επικίνδυνα από το έδαφος είναι αντικειμενικά απολύτως εσφαλμένη. Μόλις επέστρεψα στο σπίτι έχοντας καταγράψει μία τεράστια τούμπα που με σώριασε ελάχιστα εκατοστά από το τσιμεντένιο κολωνάκι της Νίκης, στο οποίο δεν μπορώ να φαντασώ τι θα συνέβαινε εάν κατέληγε το κεφάλι μου. Ευτυχώς, την έβγαλα μόνο με μία ολιγόλεπτη , αλλά οδυνηρή αδυναμία να κινηθώ, κάποιες εκδορές σε πόδια και χέρια και με πολλή ντροπή όσο οι νεαροί επισκέπτες της παραλίας προσπαθούσαν να σηκώσουν ένα βουνό, ενώ οι μεγαλύτεροι σχολίαζαν ότι όλοι έχουν τουλάχιστον σκοντάψει.

Ο δήμος πρέπει να επέμβει και να τα αντικαταστήσει αμέσως με άλλα ενδεικνυόμενα. Και όχι επειδή χτύπησα εγώ, αλλά γιατί όλοι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα. Υποθέτω ότι και το «Νιάρχος» θα αντιληφθεί την ανάγκη, αλλά και ο φίλος αρχιτέκτων Πέτρος Μακρίδης που πιστώνεται τον σχεδιασμό».

No Comments Yet

Comments are closed