Το ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο θα ορίσει το lock down

Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και όλες να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως αν αυτό δε συμβεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο προβλέπεται καλοκαιρία, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην τελευταία της κίνηση αποτροπής εξάπλωσης της νόσου δηλαδή το λεγόμενο lock down (πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας), έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο του δραματικό μήνυμα προς τους πολίτες να εφαρμόσουν τις αυστηρές συστάσεις για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Ο πρωθυπουργός συμβούλευσε, ωστόσο με ξεκάθαρο ύφος, τί να αποφεύγουν, ενώ είπε επίσης πως αν κάποιος θέλει, μπορεί να αθλείται και να πάει για έναν περίπατο αλλά μόνος του, χωρίς δηλαδή να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα εκτός της οικογένειάς του, αλλά και χωρίς να περπατά κατά ομάδες.

Οι συστάσεις λοιπόν ενόψει Σαββατοκύριακου είναι σαφείς, όπως επίσης σαφές είναι το μήνυμα πως αν δεν τηρηθούν, η Κυβέρνηση θα λάβει και το τελευταίο της μέτρο για να μας υποχρεώσει, εντέλει, ακόμα και τους πιο απείθαρχους που δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη καμπή εξακολουθούν να υπάρχου να Μείνουμε Σπίτι!

Η αποστροφή του πρωθυπουργού:

«Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

»Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

No Comments Yet

Comments are closed