Το τυρένιο σνακ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Τυρόπιτα εύκολα και γρήγορα!

Αυτή η τυρόπιτα όχι μόνο είναι πεντανόστιμη, αλλά και πολύ εύκολη στην παρασκευή. Ποιος να το φανταζόταν ότι το αγαπημένο τυρένιο σνακ θα ήταν ό,τι πιο απλό μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι;

Μερίδες:για ένα ταψί 25×35εκ Διαβάστε παρακάτω…

Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:60′
Έτοιμο σε:1:15′

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef

Υλικά
3/4 φλιτζανιού αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
400γρ. φέτα ή γιδοτύρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 γιαούρτια στραγγιστά με 2% λιπαρά
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε δύο φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά του ταψιού. Ύστερα παίρνετε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα κάνετε κουβάρι στα χέρια σας. Τοποθετείτε το ένα κουβαράκι δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί. Περιχύνετε τα φύλλα με το υπόλοιπο βούτυρο κρατώντας στην άκρη λίγο για το τελείωμα.

Βάζετε τα φύλλα στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά και να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αβγά με το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί. Πιπερώνετε, αλατίζετε με μέτρο, προσθέτετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τότε τα προψημένα φύλλα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια της πίτας και την ξαναβάζετε στο φούρνο.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή στο τραπέζι.

No Comments Yet

Comments are closed