Την Τετάρτη η σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου για τις εργασίες του μετρό

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου και όχι τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθεί η ευρεία σύσκεψη που συγκαλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σχετικά με τις εργασίες του μετρό παρουσία εκπροσώπων των αρμοδίων υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού, Εσωτερικών – Μακεδονίας & Θράκης), του δήμου, της Περιφέρειας και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία κλήθηκε προκειμένου να ενημερώσει για την εξέλιξη των έργων στον υπό συζήτηση σταθμό.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά λόγω της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη με θέμα τη ροή των έργων του ΜΕΤΡΟ,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την εξέλιξη των έργων του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη και τα όσα ακούγονται περί αναμόχλευσης του θέματος για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου και άρα αλλαγή του συμφωνηθέντος σχεδίου έργου και του χρονοδιαγράμματος αυτού στην υπό συζήτηση περιοχή, είχε καλέσει την κυβέρνηση «όπως συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η αγορά της πόλης δεν αντέχει ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης του εν λόγω σταθμού».

«Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου, το  οποίο ζητά όλη η πόλη εδώ και χρόνια» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση και επισήμανε: «Η αγορά της Θεσσαλονίκης κάνοντας τεράστιες θυσίες από το 2006, οι οποίες απέκτησαν άλλη διάσταση και ένταση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια, ζητά την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου με ολοκληρωμένο και τον σταθμό της Βενιζέλου. Οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί. Οι επιχειρήσεις μας που κινδυνεύουν από λουκέτο, είναι η ζωή μας».

No Comments Yet

Comments are closed