Τηγανίτες με μήλα και ρούμι

Το ιδανικότερο πρωινό ή απογευματινό για τις κρύες ημέρες, «πειραγμένο» με λίγο αλκοόλ.

Υλικά

  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ποτηράκι κρασιού μπύρα
  • 1 κουταλιά σούπας ρούμι
  • 4 μήλα
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Λάδι καλαμποκιού για το τηγάνισμα
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μπύρα, το αλάτι και το ρούμι
  • Αφήστε να ξεκουραστεί αρκετά
  • Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε ροδέλες, χωρίς κουκούτσια
  • Ραντίστε τα με τον χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη
  • Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι, βουτήξτε τις ροδέλες μήλου στην υγρή ζύμη και τηγανίστε τις 2-3 λεπτά
  • Ακουμπίστε τις σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε
  • Πασπαλίστε με την ζάχαρη άχνη και απολαύστε τις!

 

No Comments Yet

Comments are closed