Τι θα πει «τανκ στην ΕΡΤ», σε απλά έλληνικά

Μπογδάνος Κωνσταντίνος

του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Διευθυντής Προγράμματος στον ΘΕΜΑ 104,6 & Εκδότης του meaculpa.gr

Καθώς η πολιτική ορθότητα και η κρατική-καθεστωτική προπαγάνδα απειλούν το μέταλλο του πολιτεύματος, η πολιτική παραείναι σοβαρή υπόθεση για να εξαντλείται στην επιφάνεια και την ατάκα. Ορίστε, λοιπόν, τι θα πει τανκ στην ΕΡΤ, απλά και ξεκάθαρα – αν και μόνο για νοήμονες.

Εννοείται ότι κανείς που είναι στα καλά του δεν θα πείραζε το κτήριο. Η κατεδάφιση -για όνομα, δηλαδή, του Χριστού και της Παναγίας- είναι σχήμα λόγου, κυρίως διότι είναι μια κίνηση με αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα. Δεν γκρεμίζεις την περιουσία του λαού. Τι κάνεις, λοιπόν;

Η ΕΡΤ αυτή, πρώτα και κύρια, κλείνει. Όχι νύχτα. Μέρα και προγραμματισμένα. Σε λειτουργία μπορεί να παραμείνει ένα κανάλι στο ραδιόφωνο και ένα στην τηλεόραση, που θα βγαίνουν και στα δορυφορικά μέχρι να εκπέμψει η νέα ΕΡΤ. Σε λειτουργία παραμένουν επίσης τα μουσικά σύνολα.

Το προσωπικό απολύεται και αποζημιώνεται κατά το νόμο. Ο νέος φορέας θέτει στόχο να λειτουργήσει με το ένα τέταρτο των σημερινών 2500 εργαζομένων και επαναπροσλαμβάνει. Προβάδισμα δίνεται σε πρώην εργαζομένους με επιπλέον μόρια κατά παλαιότητα, αποκλείονται οι της τελευταίας πενταετίας.

Το ίδιο το «ραδιομέγαρο» όντως δεν χρειάζεται ολόκληρο στην ΕΡΤ. Μεταφορά εκεί των κρατικών σχολών κινηματογράφου, ΜΜΕ, ή άλλων. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο καταλήψεων, απάντηση με πλήρη εφαρμογή του νόμου. Η ΕΛΑΣ να δράσει επαγγελματικά αποδίδοντας το κτήριο προς χρήση.

Ο λαός κι η κοινωνία παύουν να επιβαρύνονται με τέλη υπέρ της ΕΡΤ. Ο νέος φορέας καλείται να λειτουργήσει υπό συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού – με περιορισμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για υπηρεσίες του προς το ελληνικό κράτος και τον απόδημο Ελληνισμό.

Κι όταν με το καλό ξαναβγεί στον αέρα μια ΕΡΤ με περισσότερα κανάλια και σταθμούς, δεν είναι ανάγκη να κυριαρχεί η ενημέρωση. Τα γεγονότα πρέπει βεβαίως να καλύπτονται, όμως η ΕΡΤ πρέπει πρώτα και κύρια να συμβάλει στην κάλυψη του χαώδους εκπαιδευτικού-μορφωτικού κενού.

Με λίγα λόγια, αυτό θα πει «τανκ» και είναι λογικό να το φοβούνται κηφήνες, νεοκομμουνιστές και αριστεροφασίστες. Για να μην μπερδευόμαστε, μάλιστα, εδώ εκφέρονται προσωπικές απόψεις που δεν συνδέονται με κανένα κόμμα. Τα κόμματα μένει να αποδείξουν αν θέλουν τομές στα λόγια ή στην πράξη.

No Comments Yet

Comments are closed