Τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι ζητεί δικαστήριο

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα, εξέδωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, μετά από σχετικό αίτημα δικαστηρίου των Σκοπίων.

Το δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα του Ν. Γκρούεφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί και έτσι αυτός είχε την υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για την έκτιση της ποινής του.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει παρουσιαστεί στις φυλακές, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες.

Μέχρι στιγμής θεωρείται άγνωστο πού βρίσκεται ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την περίοδο 2006-2016.

Ο Ν. Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών, για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Πέραν της υπόθεσης αυτής για την οποία καταδικάστηκε, κατηγορείται για άλλες τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο ίδιος όλο το προηγούμενο διάστημα απέρριπτε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται κι έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυριζόταν, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed