Τι πρέπει να προσέξετε πριν επενδύσετε τα χρήματα σας;

Είναι πάρα πολλά τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Κύπρος και αποτελεί σταθερή επιλογή από πολλούς επιχειρηματίες για την έναρξη νέας εταιρείας.  Μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Κυπριακές εταιρείες είναι Ευρωπαϊκές εταιρείες και όχι offshore, όπως λάθος κάποιοι πιστεύουν.

Η ανωνυμία των μετόχων, εάν το επιθυμούν, μπορεί να διαφυλαχτεί. Μια Κυπριακή εταιρεία έχει τη δυνατότητα να συσταθεί και να λειτουργεί με εξασφαλισμένη την εμπιστευτικότητα και την ανωνυμία.  Η σύσταση μιας νέας εταιρείας στην Κύπρο απαιτεί λίγο χρόνο και είναι απλοποιημένη. Η γραφειοκρατία απουσιάζει και ο Δημόσιος τομέας είναι φιλικός προς τον πολίτη. Μια Κυπριακή εταιρεία, με βάση την Κυπριακή νομοθεσία, πρέπει να έχει έναν Διευθυντή. Ακόμα υποχρεωτικός είναι ο διορισμός ενός Γραμματέα της εταιρείας, ο οποίος καλό θα είναι να είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης, όπως οι υπογραφές εταιρικών εγγράφων, όποτε αυτό χρειαστεί.

Συνεχώς και αυξάνεται ο αριθμός των Ελληνικών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις δυσβάσταχτες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και αποφασίζουν να συστήσουν νέες εταιρείες στις χώρες του εξωτερικού. Η  ίδρυση μιας Κυπριακής εταιρείας μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν, να τους δώσει χρηματοοικονομικά κίνητρα και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους.  Είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των επιχειρήσεων που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο. Ανεξάρτητα από το αντικείμενο δραστηριότητας και το μέγεθός τους.

Η σημαντική γεωγραφική θέση της Κύπρου, η ευέλικτη νομοθεσία της, η κοινή γλώσσα και κουλτούρα με την Ελλάδα, η έλλειψη γραφειοκρατίας, είναι κάποια μόνο από τα πλεονεκτήματα που μπορούν επωφεληθούν οι επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν και θα δραστηριοποιηθούν εκεί. Αποτελεί ένα προνομιακό χρηματοοικονομικό κέντρο, σε παγκόσμιο επίπεδο και αξιόπιστο προορισμό σύστασης εταιρείας. Οι Κυπριακές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν και να χρησιμοποιούν εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε όποιο νόμισμα αυτοί επιλέξουν.

Η Κύπρος έχει έναν από τους πιο χαμηλούς εταιρικούς φορολογικούς συντελεστές, ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί νούμερο ένα επιλογή για σύσταση εταιρείας από τους Έλληνες επιχειρηματίες και γενικότερα έχει παγιωθεί σαν ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο.

No Comments Yet

Comments are closed