Τι μακεδονικό θα φάνε οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες;

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και γιαούρτι μαγειρεμένα από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδος, της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και άλλους διάσημους σεφ θα γευτούν την ερχόμενη εβδομάδα οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. Σε μια εποχή όπου τα μακεδονικά προϊόντα συζητιούνται πολύ, όλα αυτά τα γευσιγνωστικά θα έχουν ενδιαφέρον καθώς θα γίνουν στην καρδιά της Ευρώπης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την προώθηση της γαστρονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη διοργάνωση μετέχουν η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, καθώς σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Γερακίνα Μπισμπινά, η περιφέρεια στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

«Στόχος μας είναι η συμμετοχή και η προώθηση μέσω της γαστρονομίας προς την ευρωπαϊκή αγορά των ποιοτικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ . προϊόντων του πρωτογενή τομέα που παράγονται στην εδαφική επικράτεια της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, η τόνωση της εξωστρέφειας της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα», τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Μπισμπινά.

Τι θα περιλαμβάνει ακόμη το μενού; Μπουκιές χοιρινού με ροδάκινα και σάλτσα μηλόξιδου, μπουκιές τυριών παναρισμένες με σουσάμι και γλυκό κεράσι βρασμένο σε κόκκινο γλυκό κρασί, ελαφριά μους μανουριού με γλυκό κρασί & τραγανή βάση αρωματισμένη με κρασί, μους ελαιόλαδο γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής με κρεμέ από κεράσια Ροδοχωρίου & τραγανή βάση με αγουρέλαιο Χαλκιδικής αλλά και κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα ροδάκινα Νάουσας  και ζελέ από Ούζο Μακεδονίας. Τις συνταγές θα προετοιμάσουν ο πατέρας Επιφάνειος και σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

No Comments Yet

Comments are closed