Τι κρατάει τον Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ μέχρι νεωτέρας…

Tου Γιώργου Μπούζου, Δημοσιογράφου

 

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης απέλυε τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς σε χρόνο ρεκόρ, μόλις μετά από 53 (!) μέρες, ίσως δεν φανταζόταν ότι μετά από περίπου τρεις μήνες θα έφτανε στο ίδιο σημείο: να σκέφτεται την αποπομπή και του διαδόχου του Ράζβαν Λουτσέσκου. Καθώς η επένδυση των 30.000.000 στο φετινό μπάτζετ δεν αποδίδει κι ο ΠΑΟΚ απογοητεύει αντί να ενθουσιάζει, ο Ρουμάνος τεχνικός φαντάζει το επόμενο θύμα!

Αν υπάρχει κάτι που τον σώζει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι η απροθυμία του Ιβάν Σαββίδη να χαρακτηριστεί ως… προπονητοφάγος. Τον Στανόγεβιτς τον… σκούπισε από την άκρη του πάγκου πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Από την προετοιμασία! Αν ακολουθήσει την ίδια τακτική και με τον Λουτσέσκου, μόλις από την δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος, τότε θα γίνει φανερό, ότι κάτι δεν πάει καλά…

Όχι με τους προπονητές που έρχονται, αλλά με εκείνους που τους επιλέγουν. Ο Στανόγεβιτς βρέθηκε στον ΠΑΟΚ από την δεύτερη κατηγορία της Κίνας! Ο Λουτσέσκου από τον πάγκο της Ξάνθης! Το κρίσιμο ερώτημα είναι ένα: ποιος ακολουθεί το ρητό «στου κασίδι το κεφάλι», ακολουθώντας επιλογές υψηλού ρίσκου στον ΠΑΟΚ;

Ο Λουτσέσκου μέχρι στιγμής δεν πείθει. Ο στόχος στην Τούμπα είναι ευδιάκριτος από την αρχή της περιόδου: η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ρουμάνος έχασε τα δύο καυτά ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο λεκανοπέδιο της Αττικής με τρόπο σχεδόν εξοργιστικό: πέταξε λευκή πετσέτα! Τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν τον ενοχλεί τόσο η ήττα, όσο το γεγονός ότι η ομάδα πέφτει αμαχητί!

Μπορεί αυτό να αλλάξει; Με τον Λουτσέσκου φαντάζει σήμερα δύσκολο αν όχι αδύνατο. Κι αυτό είναι που προβληματίζει τον Ιβάν Σαββίδη. Να τον αντικαταστήσει μήπως και σώσει την πατρίδα ή να τον διατηρήσει ελπίζοντας σ΄ ένα μικρό θαύμα; Το κρίσιμο είναι ότι αν αρνηθεί το πρώτο, διατηρεί αλώβητη τη δημόσια εικόνα του. Η παράμετρος είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

No Comments Yet

Comments are closed