Τι έρχεται στη Θεσσαλονίκη το 2020

Το MyPortal.gr και το «Πολιτικό Ημερολόγιο-Aτζέντα Θεσσαλονίκης» καταγράφουν όλα όσα έχουν προγραμματιστεί για τη Θεσσαλονίκη το 2020.

Σε ότι αφορά τον ΟΑΣΘ μέσα στο 2020 αναμένονται εξελίξεις σε τέσσερα επίπεδα: τη εκχώρηση συγκοινωνιακού έργου για τις γραμμές εκτός πόλης στα ΚΤΕΛ, μια υπουργική απόφαση η οποία υπεγράφη την τελευταία ημέρα του χρόνου. Την μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων και την επισκευή οχημάτων σε ακινησία και τέλος τον διαγωνισμό για την προμήθεια 800 νέων αστικών λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο Λιμάνι αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για το έργο επέκτασης της 6ης προβλήτας. Μόλις χθες δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρώτο στάδιο (προεπιλογή) του διαγωνισμού.

Στις αρχές του 2020 αναμένεται να παραδοθεί και να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» 10/28 ο οποίος έχει επεκταθεί μέσα στη θάλασσα. Επίσης αναμένεται να παραδοθεί και ο νέα τερματικός σταθμός.

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και νέου Εκθεσιακού Κέντρου, το οποίο έχει ενταχθεί στα 5 μεγάλα εμβληματικά κυβερνητικά έργα, αναμένεται να τρέξει μέσα στο νέο έτος ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Μέσα στην χρονιά προγραμματίζεται να γίνει επίσης και η δημοπράτηση για την νέα περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο fly over, όπως επίσης να προχωρήσουν και οι μελέτες για την απόσπαση-επανατοποθέτηση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, για την κατασκευή του.

Μετά δε τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων σε Ασπροβάλτα και Ωραιόκαστρο αναμένεται η λειτουργία πλευρικών σταθμών πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού.

Το 2020 σύμφωνα με τον προγραμματισμό τοποθετείται και η λειτουργία των κέντρων έρευνας και καινοτομίας που θα δημιουργήσουν στη Θεσσαλονίκη οι Pfizer και Cisco.

Aκόμη, βάσει σχεδιασμού μέσα στο νέο έτος θα γίνει η εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του κτιρίου του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκη για το 2020 προβλέπεται η προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, η ανάθεση μελέτης για τηνκατασκευή ξύλινου καταστρώματος στην παλιά παραλία και συγκεκριμένα στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, η εξασφάλιση κονδυλίου για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών.

Τέλος, αναμένεται, βάσει και των χρονοδιαγραμμάτων που έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια να πραγματοποιηθεί η κατασκευή κινηματογραφικών studio τύπου Holywood στην περιοχή της Θέρμης.

No Comments Yet

Comments are closed