Τι δείχνει η μεταγραφή Χατσερίδη στον ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης τίναξε την μπάνκα στον αέρα. Πρώτα με την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θα φτάσει τα 11.200.000 ευρώ. Τα βάζει από την τσέπη του φτάνοντας συνολικά στον ΠΑΟΚ, περίπου τα 100.000.000 ευρώ σε διάστημα έξι χρόνων. Δεν είναι λίγα. Όπως αυτά που έδωσε για να φέρει στην Τούμπα τον Ευγένιο Χατσερίδη.

Ο Ουκρανός γίγαντας της Δυναμό Κιέβου θα εισπράξει για συμβόλαιο τριών χρόνων περίπου 4,500.000 ευρώ. Αν συνυπολογιστεί η ηλικία του, έκλεισε τα 31 χρόνια αλλά και η θέση στην οποία αγωνίζεται- είναι κεντρικός αμυντικός- τα λεφτά είναι εξωπραγματικά. Για το φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζουν με την βόλτα Φερράρι σε χωματόδρομο ορεινού χωριού.

Η διπλή κίνηση Σαββίδη αποδεικνύει άλλη μια φορά ένα πράγμα. Την καψούρα του να κάνει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή στην Ελλάδα και να κυνηγήσει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ. Κανένας άλλος στην Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει τέτοια συμβόλαια και ταυτόχρονα την εγγύηση ότι όχι μόνο τα προσφέρει αλλά και τα πληρώνει.

Στην εσωτερική κλίμακα αμοιβών του ΠΑΟΚ, ο Χατσερίδης πιάνει το ταβάνι των αμοιβών, εκεί που βρίσκονται μόνο δύο, ο σούπερ σκόρερ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και ο μέσος Μαουρίσιο που ακόμα δεν δικαιολόγησε στο έπακρο την παρουσία του. Ακόμα και ο αρχηγός Βειρινια βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, κοντά στο 1.200.000 ευρώ ετησίως.

Η μεταγραφή του Χατσερίδη είναι επιπέδου Τσάμπιονς λίγκ. Μετράει 26 συμμετοχές στους ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και μαζί 240 συμμετοχές στο Ουκρανικό πρωτάθλημα μαζί με παρουσία στην εθνική ομάδα. Θεωρείται εργαλείο πρώτης γραμμής για να ενισχύσει πρώτα την αμυντική θωράκιση του ΠΑΟΚ και μετά να τον σπρώξει στους ομίλους.

Πάντως η απόκτηση του Ουκρανού δημιουργεί κι ένα ρεκόρ που οδηγεί σε ένα ακόμη συμπέρασμα. Αποκτήθηκε την 31η Μαΐου, δηλαδή εξαιρετικά νωρίς, όταν μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ μας έχει συνηθίσει να ανακοινώνει παίκτες κατόπιν εορτής. Το ρεκόρ μακάρι να αποτελεί και απόδειξη ότι στην Τούμπα έβαλαν μυαλό. Αντί να διακρίνονται για ανοργανωσιά και έλλειψη προγραμματισμού, να αποδεικνύουν ότι έπαθαν κι έμαθαν.

Μακάρι! Αλλωστε ο Σαββίδης πληρώνει. Αλλά με τα λεφτά του δεν μπορεί να καλύπτει τα πάντα. Ούτε τις χτυπητές αδυναμίες των συνεργατών του… Και είναι πολλές.

No Comments Yet

Comments are closed