Τι αποκάλυψε ο Ερντογάν για τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα

Για τα όσα συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση τους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες αποκάλυψε ο Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Όπως αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος, συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα αλλά και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για τους οποίους έκανε λόγο μόνο για παραβίαση συνόρων.

«Όλοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση», είπε ο Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα καθώς και το «θέμα της ‘Δυτικής Θράκης’. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε όχι. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή», φέρεται να είπε ο Ερντογάν.

No Comments Yet

Comments are closed