Τι αλλάζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Το ποσοστό που θα βγάζει Δήμαρχο

Εκλογή Δημάρχων από την πρώτη Κυριακή αν πιάσουν ποσοστό άνω του 40% θα προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος που θα καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών και με τον οποίο θα καταργηθεί αυτός της απλής αναλογικής σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναμένεται να επανέλθει η λίστα στις ευρωεκλογές, ή να σχηματιστούν πέντε εκλογικές περιφέρειες για τις συγκεκριμένες εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ έκανε γνωστό πως ως το τέλος Ιουνίου θα παρουσιαστεί ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση.

Όπως αποκάλυψε υπάρχει σκέψη ένα ποσοστό της τάξης του 40-42% να εκλέγει δήμαρχο από τον πρώτο γύρο, όπως ίσχυε και παλαιότερα.

«Θα αλλάζει τη δομή και θα ανασυγκροτεί το κράτος και την αυτοδιοίκηση, μεταφέροντας περαιτέρω αρμοδιότητες στους Δήμους και στις Περιφέρειες και ξεκαθαρίζοντας πλήρως ποιες είναι οι αρμοδιότητες Δήμων και Περιφερειών και κράτους έτσι ώστε ο πολίτης να μη ταλαιπωρείται μπλέκοντας διαρκώς με διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και μεταφέροντας την εξουσία προς τα κάτω, στους Δήμους και στις Περιφέρειες», όπως είπε ο υπουργός.

 

No Comments Yet

Comments are closed