Τι αλλάζει στις αντιδημαρχίες στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Τουλάχιστον ακόμη ένας αντιδήμαρχος αναμένεται να οριστεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα. Οι αλλαγές στη διοίκηση θα γίνουν βάσει του νέου νόμου ο οποίος ψηφίσθηκε προ ημερών και προβλέπει τη δυνατότητα ορισμού άμισθων αντιδημάρχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜyPortal.gr o Νίκος Ζεϊμπέκης, σήμερα εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Καθαριότητας, αναμένεται να αναβαθμιστεί σε αντιδήμαρχος. Σήμερα την αρμοδιότητα αυτών των θεμάτων την έχει ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υλοποιώντας προεκλογική του δέσμευση.

Ωστόσο ο κ. Ζεϊμπέκης είναι παράλληλα και πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ και το ενδεχόμενο να αναλάβει αντιδήμαρχος θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή σκυτάλης στο ΔΣ των Δημοτικών ΜΜΕ. Εκεί σε μια τέτοια περίπτωση προκρίνεται να οριστεί πρόεδρος ένα από τα σημερινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει προταθεί από τη διοίκηση.

Πιθανόν ο νυν αντιπρόεδρος Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος βάσει του νέου νόμου, αναμένεται να αποποιηθεί τις αντιμισθίας που δικαιούται για τη θέση του Αντιδημάρχου Διοικητής  Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

No Comments Yet

Comments are closed