Θεοδωρικάκος: Ήδη πιστώθηκαν 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καρδίτσας για αποζημιώσεις στους πολίτες

 

Το Κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά και συντονισμένα στην περίπτωση της αντιμετώπισης των ζημιών από τον Μεσογειακό Κυκλώνα «Ιανό», επισήμανε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Καρδίτσας έλαβε, ήδη, 4 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις στους πολίτες που επλήγησαν.

«Έχουν, ήδη, πιστωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο λογαριασμό του Δήμου. Από εδώ και πέρα, είναι δουλειά του να διατεθούν στις οικογένειες που έχουν πληγεί», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και ζήτησε να δοθούν στους πολίτες τα χρήματα, άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία. «Εμείς είπαμε στον Δήμο Καρδίτσας: Δώστε τα χρήματα πριν τελειώσει η καταγραφή των ζημιών» πρόσθεσε.

Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Είδα θλίψη και απόγνωση, γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».

Ο υπουργός σημείωσε ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Καρδίτσα και τόνισε ότι δεν αντιλήφθηκε να υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια. Χαρακτήρισε δε ορισμένες αντιδράσεις «στημένες». «Οι πολίτες βλέπουν ότι το Κράτος έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε συντονισμένα. «Η κυβέρνηση είναι δίπλα στον πολίτη και όχι στα γραφεία», τόνισε και σημείωσε ότι «δεν μπορεί το 2020 να γίνεται αντιπολίτευση με όρους του 1980».

Το κλειστό σχολείο είναι κακό σχολείο Αναφερόμενος στην πανδημία χαρακτήρισε τον κορωνοϊό τεράστια απειλή. «Ο κορωνοϊός είναι μια τεράστια απειλή και δεν έχουμε περιθώριο να την
υποτιμήσουμε. Η υποτίμηση και η άρνηση της πραγματικότητας μπορεί να μας πάει πολύ πίσω», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες να εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ειδικά για τα σχολεία είπε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και των παιδιών, ενώ για τις καταλήψεις τόνισε ότι με αυτές δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. «Το κλειστό σχολείο είναι κακό σχολείο. Τα προβλήματα όλα λύνονται με διάλογο και συνεννόηση» σημείωσε.

No Comments Yet

Comments are closed