Θεμιστοκλέους: Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού

Ξεπερνάμε καθημερινά τους 7.000 εμβολιασμούς, μέχρι το καλοκαίρι πιστεύουμε θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας και κυρίως οι πολίτες που είναι πιο ευπαθής και ευάλωτοι στον ιό, τόνισε μιλώντας το για το θέμα των εμβολιασμών ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στη χώρα.

Ο ρυθμός εμβολιασμού εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Η Ελλάδα έχοντας αυξήσει την δυναμική και τον ρυθμό των εμβολιασμών έχει καταφέρει σε κυλιόμενο μέσο όρο μιας εβδομάδας να βρίσκεται στην 10η θέση των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τους εμβολιασμούς.

Παράλληλα ο κος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε λάβει 815.000 δόσεις από την Pfizer και μέχρι τέλος Μαρτίου 1.415.000 δόσεις συνολικά.

Από την AstraZeneca θα παραλάβουμε 410.000 δόσεις μέχρι τέλη Φεβρουαρίου και άλλες 330.000 μέχρι τέλη Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο κος Θεμιστοκλέους έχουν πραγματοποιηθεί 16.271 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα στις 5 το απόγευμα, σύνολο 176.689 με 16,8809 να αφορούν την πρώτη δόση και 7.880 να αφορούν και τις δύο.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στα κρούσματα στο γηροκομείο Αμαρουσίου, επεσήμανε και πάλι την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Πηγή: skai.gr

No Comments Yet

Comments are closed