Θέλετε και λεωφορείο κάθε δύο λεπτά;

“Η συχνότητα των λεωφορείων στο κέντρο της πόλης είναι κάθε 2 λεπτά”. Στα αυτιά των θεσσαλονικέων θα μπορούσε να ακουστεί ως ανέκδοτο αλλά δεν είναι. Είναι δήλωση του αρμόδιου υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή.

Προφανώς έτσι τον ενημερώνουν οι σύμβουλοί του στη Θεσσαλονίκη διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι προχώρησε σε αυτήν την αναφορά έχοντας ιδία εμπειρία. Εκτός και αν ο κ. Σπίρτζης εννοούσε ότι σε όλο το κέντρο και απ’ όλες τις γραμμές περνάει ένα λεωφορείο ανά δύο λεπτά. Αυτό ναι! Εντάξει, και συχνότερα…

Η δήλωση δεν αντέχει κριτικής. Είναι όμως ενδεικτική της στάσης της κυβέρνησης στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης. Για μια κυβέρνηση που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας επί 4 και πλέον χρόνια.

Εκτός από τις αναφορές στο “αμαρτωλό παρελθόν” δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση που επέλεξε την πολιτική της στο θέμα του ΟΑΣΘ, τέσσερα χρόνια μετά να έχει να δείξει κάποιο αποτέλεσμα για τους πολίτες; Ναι, για τους πολίτες που στοιβάζονται σαν σαρδέλες τις ώρες αιχμής και όχι μόνο, που… κρατούν ομπρέλες σε κάποια λεωφορεία όταν βρέχει, που αναμένουν και αναμένουν στις στάσεις, που πριν μπουν στο αστικό… κάνουν το σταυρό τους για να μην χαλάσει ή ακόμη πάρει και φωτιά.

Διότι στη Θεσσαλονίκη αυτή είναι η εικόνα για τις αστικές συγκοινωνίες. Στην Αθήνα δεν ξέρω…

No Comments Yet

Comments are closed