Θέλετε επίπεδη κοιλιά χωρίς «φούσκωμα»; Πρέπει να κόψετε αυτή την «αθώα» καθημερινή συνήθεια

Αν νομίζετε πως η επίπεδη κοιλιά είναι ένα άπιαστο όνειρο τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Με απλές κινήσεις θα δείτε πραγματικά πολύ μεγάλη διαφορά, αρχής γενομένης από την απαλλαγή του «φουσκώματος».

Επί της ουσίας το «φούσκωμα» είναι ένα καμπανάκι του οργανισμού που δείχνει ότι… κάτι δεν κάνετε απολύτως σωστά στη διατροφή σας.

Η συγγραφέας του βιβλίου «Eat Good Food»Lorna Jane Clarkson, δίνει συμβουλές για το πώς θα περιορίσετε το φούσκωμα.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, μία επιβαρυντική για την πέψη συνήθεια είναι η κατανάλωση νερού ή άλλων υγρών 20 λεπτά πριν ή μετά το φαγητό.

Αν το πράξετε, τότε θα αποφύγετε παράλληλα την αραίωση των πεπτικών σας υγρών. Έτσι, η διαδικασία της πέψης θα είναι πιο γρήγορη και δε θα αισθάνεστε πρήξιμο.

Για πρωινό, συμβουλεύει να «αποβάλλουμε» σνακ όπως τα bagels και το τοστ (ιδίως με λευκό ψωμί). Όπως εξηγεί, προτιμά ένα smoothie με μπανάνες που περιέχουν κάλιο και φυτικές ίνες οι οποίες αποδεδειγμένα μειώνουν το πρήξιμο.

Κατά το μεσημεριανό της, επιλέγει γλυκοπατάτα και πράσινα λαχανικά ενώ για το βραδινό της, δεν θα μπορούσε να μην είναι ένα γεύμα με θρεπτικές τροφές και φιλικό για το πεπτικό σύστημα: έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο σολομό, στο λάχανο, στα σπαράγγια και στον κουρκουμά.

Μάλιστα, για το τέλος, η συγγραφέας επιλέγει ένα τσάι μέντας ή ένα κομπούτσα (kombucha), ζυμωμένο τσάι.

 

No Comments Yet

Comments are closed