Θα παραιτηθεί ή όχι η Κατερίνα Μάρκου; Τι λένε πηγές της Πειραιώς

Ήδη δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ανακοίνωσαν ότι παρά τη ρύθμιση που πέρασε και δεν θεωρεί ασυμβίβαστες τις ιδιότητες βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, οι ίδιοι μόλις κατατεθούν τα ευρωψηφοδέλτια θα παραιτηθούν απο βουλευτές.

Η ΝΔ άλλωστε καταψήφισε την κατάργηση του ασυμβίβαστου αυτού, που είχε θεσμοθετήσει ο Αντώνης Σαμαράς πριν τις ευρωεκλογές του 2014.

Ακόμη ωστόσο η Κατερίνα Μάρκου δεν ανακοίνωσε τις προθέσεις της, αν δηλαδή παραιτηθεί ή όχι απο τη θέση της βουλευτού, δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινωθεί από τη ΝΔ ως υποψήφια ευρωβουλευτής. «Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ», έλεγαν απο το περιβάλλον της.

Πηγές της Πειραιώς τόνιζαν πάντως, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι “η παραίτηση για όποιον βουλευτή της ΝΔ είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι αυτονόητη”.

Σε περίπτωση που η κα. Μάρκου παραιτηθεί στη θέση της, δεδομένου ότι το 2015 εκλέχθηκε με το Ποτάμι, θα πάρει ο πρώτος επιλαχών βουλευτής Νίκος Νυφούδης.

No Comments Yet

Comments are closed