Θ. Μητράκας: Η Αλληλεγγύη είναι και ανάπτυξη. Προτεραιότητα στην στήριξη των ΜμΕ

Από σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνίας των Πολιτών, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο Θόδωρος Μητράκας, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, μιλάει στο MyPortal.gr για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την «Αλληλεγγύη».

«Η στήριξη και η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα μας δώσουν την δυνατότητα να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη καθημερινά και ευελπιστώ να μου δοθεί η δυνατότητα να δουλέψω για αυτό», σημειώνει και προσθέτει πως «ο στόχος που έχει θέσει ο κ. Τζιτζικώστας να είναι η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που πραγματικά θα βγει από την κρίση είναι ένας στόχος που με εμπνέει και θέλω να αφοσιωθώ».

Γιατί πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Νομίζω ότι η υποψηφιότητά μου είναι η φυσική εξέλιξη μιας σχέσης  χρόνων με τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε αυτοδιοικητικό και σε πολιτικό επίπεδο. Μέχρι πρόσφατα ήμουν σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα της Κοινωνίας των Πολιτών και είχα στενή συνεργασία μαζί του,  μέσα από την οποία προέκυψε η τιμητική για μένα απόφασή του να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης». Η άμεση και θετική μου ανταπόκριση ήταν μια συνειδητή επιλογή,  καθώς θέλω μέσα από την πιο ισχυρή ομάδα, δίπλα σε ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν, να συνεχίσω να συνδράμω στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Ο στόχος που έχει θέσει ο κ. Τζιτζικώστας να είναι η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που πραγματικά θα βγεί από την κρίση είναι ένας στόχος που με εμπνέει και θέλω να αφοσιωθώ. Ξέρετε, βλέπω συνομήλικούς μου, φίλους και συγγενείς μου, να φεύγουν μόνοι τους ή με τις οικογένειές τους για το εξωτερικό αναζητώντας εργασία και καλύτερο μέλλον και αυτό είναι κάτι που επιθυμώ να σταματήσω να το βιώνω.

Ποιο στίγμα θέλετε να δώσετε στην Υποψηφιότητά σας. Ποια είναι τα θέματα στα οποία θα δώσετε έμφαση ως υποψήφιος ή εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Το όνομα του συνδυασμού μας, το “Αλληλεγγύη” αποτυπώνει ξεκάθαρα το στίγμα της πολιτικής προτεραιότητας της παράταξης και του κ. Τζιτζικώστα. Ξέρετε όμως η κοινωνική πρόνοια στηρίζεται στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας . Και εκεί το έργο της διοίκησης είναι απολύτως επιτυχημένο, όπως αποδεικνύουν  και τα επίσημα στοιχεία για την απορρόφηση και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Είχα ως σύμβουλος του Περιφερειάρχη  στενή και παραγωγική συνεργασία με τα επαγγελματικά  επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας  κάτι που αναγνώρισαν και εκπρόσωποί τους όταν έγινε γνωστό πως θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Εργασιακά είμαι και ο ίδιος διευθυντικό στέλεχος σε ελληνική εξαγωγική εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας

Η στήριξη και η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα μας δώσουν την δυνατότητα να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη καθημερινά και ευελπιστώ να μου δοθεί η δυνατότητα να δουλέψω για αυτό.

Η “Συμφωνία των Πρεσπών” γιατί να αποτελεί κριτήριο επιλογής περιφερειάρχη;

Η “Συμφωνία των Πρεσπών” είναι μια κακή συμφωνία , αποτέλεσμα μιας κάκιστης και μυστικής διαπραγμάτευσης. Οι υπογραφές της απερχόμενης κυβέρνησης μας δεσμεύουν για πολλά πράγματα η συμφωνία η ίδια όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι οριστική.

Τι θέλω να πω:  Θα είδατε πως έχει πολλά ακόμη ανοικτά ζητήματα τα οποία κρύβουν κινδύνους για τη χώρα μας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στα Σκόπια συνεδρίασε η Μεικτή Επιστημονική Επιτροπή για τα σχολικά βιβλία. Ελληνικά προϊόντα από τη “Μακεδονία” δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Κάποιοι ζήτησαν να διδάσκονται τα “μακεδονικά” στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας….και πολλά ακόμη που θα προκύψουν και μάλιστα σύντομα.

Εμείς λοιπόν θα είμαστε εδώ ώστε όλα αυτά να τα παρακολουθούμε και να τα απαντούμε. Θα ασκούμε πιέσεις στην κυβέρνηση καθώς έρχονται και άλλα κρίσιμα ζητήματα, στα οποία έστω και έτσι η Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο, όπως για παράδειγμα η ένταξη  της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε.

Διότι όσες υπογραφές και αν έχει βάλει η απερχόμενη κυβέρνηση, στη δική μας συνείδηση η Μακεδονία είναι μία και δεν υφίσταται ούτε “μακεδονική” γλώσσα, ούτε “μακεδονική” ταυτότητα.

Είστε παράλληλα και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Χωρούν τα κόμματα στην αυτοδιοίκηση; Θα παραιτηθείτε από τη θέση σας για να είστε υποψήφιος;

Η δική μου πολιτική διαδρομή δεν ξέρω κατά πόσο είναι γνωστή σε ευρύ κοινό  αλλά εγώ σε καμία περίπτωση δεν την αποκρύπτω και είμαι περήφανος για όσες γνώσεις και εμπειρίες έχω αποκομίσει  μέσα από αυτή. Όπως περήφανος είμαι και για την 15ετή επαγγελματική μου διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι και θα παραμείνω κομματικό στέλεχος. «Κομματόσκυλο» δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω.

Από εκεί και πέρα μιλάμε για αυτοδιοίκηση και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει  πρώτος αποδείξει με πράξεις ότι στην διοίκηση της Περιφέρειας μοναδικός αντίπαλος  είναι τα προβλήματα και σύμμαχος όποιος θέλει να δουλέψει για την επίλυσή τους. Τον Περιφερειάρχη τον ψήφισε άλλωστε το 2014 το 70% των πολιτών και ο ίδιος και οι σημερινοί και αυριανοί συνεργάτες του υπηρέτησαν και θα υπηρετήσουν το σύνολο των πολιτών.

Ο εκλογικός σας στόχος στην “Αλληλεγγύη” είναι η εκλογή από την πρώτη Κυριακή;

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αλληλεγγύη δεν έχουν εκλογικό στόχο, έχουν πολιτικό στόχο. Ο πολιτικός στόχος είναι την  επόμενη μέρα να συνεχιστεί η επίπονη και μεθοδική προσπάθεια για ευημερία και ανάπτυξη στον τόπο μας. Αυτόν τον στόχο έχουμε , αυτόν το στόχο επικοινωνούμε καθημερινά στους συμπολίτες μας , αυτόν τον στόχο υπηρετούμε και αυτός ο στόχος θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και μια αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη.

No Comments Yet

Comments are closed