Τεράστια ανάσα: Το Facebook δίνει 5.000 ευρώ σε εκατομμύρια χρήστες του! Δείτε αν είστε στην λίστα!

Σας αφορά όλους!

Το Facebook αντιμετωπίζει κατηγορίες μετά από το σκάνδαλο προσωπικών δεδομένων, όπως αποφάσισε ένας δικαστής των ΗΠΑ.

Κατηγορίες για παράβαση των προσωπικών δεδομένων έγιναν όταν αποκαλύφτηκε πως μία εφαρμογή σάρωνε φωτογραφίες χρηστών χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Το εργαλείο αναγνώρισης προσώπων, που ξεκίνησε το 2010, προτείνει ονόματα για ανθρώπους που αναγνωρίζει σε φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες.

Με βάση τους νόμους του Illinois, στην εταιρεία θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο $1,000 με $5,000 για κάθε φορά που είχε χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία κάποιου χωρίς την συγκατάθεσή του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Facebook

Η τεχνολογία σταμάτησε να χρησιμοποιείται για χρήστες στην Ευρώπη το 2012 για φόβους περί της ιδιωτικότητας αλλά ακόμα την χρησιμοποιούν στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για χρήστες των περισσότερων χωρών και μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσα από τις ρυθμίσεις.

Το Facebook έχει παραδεχτεί πως μπορεί να αναγνωρίσει χρήστες. Για να το πετύχει, αρκεί να έχει δέκα ή περισσότερες φωτογραφίες από ένα άτομο στην βάση δεδομένων του.

Το Facebook είπε επίσης ότι ποτέ δεν έκρυψε αυτό το εργαλείο και την ιδέα πίσω από αυτό. Συνέχισαν λέγοντας πως πολλές άλλες εταιρείες όπως η Google και το Twitter κάνουν το ίδιο πράγμα.

Τώρα, η Google αντιμετωπίζει μία παρόμοια μήνυση που αντιμετωπίζει και το Facebook. H κατηγορία είναι πως το κοινωνικό δίκτυο δεν χρησιμοποίησε σωστά τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών όταν έγιναν οι προεδρικές εκλογές.

Πιστεύεται πως δεδομένα από την εφαρμογή χρησιμοποιήθηκαν στην προπαγάνδα που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του Τραμπ ως πρόεδρο των ΗΠΑ.

No Comments Yet

Comments are closed