Τέλος δώρα και αναδρομικά στους συνταξιούχους με την τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια

«Βόμβα» έριξε ο γνωστός συνταγματολόγος Αλέξης Μητρόπουλος αναφερόμενος στην τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια. Μίλησε για ένα “πλυντήριο” στον νόμο Κατρουγκαλου με μόνο στόχο να κόψει το δικαίωμα τις διεκδικήσεις για αναδρομικά και δώρα των συνταξιούχων.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το άρθρο έξι στην τροπολογία είναι ύποπτο, μπήκε με στόχο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα υπάρχει στο σημείο όπου το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Η καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου δεν επηρεάζει το ύφος της καταβαλλόμενης σύνταξης που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α’ 85)”.

Με τον τρόπο αυτό, λέει ο Αλέξης Μητρόπουλος η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα περικοπών και επιστροφής δώρων για όλους τους συνταξιούχους. Όπως είπε μάλιστα οι νομικές επιτροπές κομμάτων πρέπει να επιληφθούν για να μην ψηφιστεί αυτή η τροπολογία.

Η κυβέρνηση δείχνει ότι συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις καταργεί όμως μια για πάντα το δικαίωμα διεκδίκησης των δώρων.

No Comments Yet

Comments are closed