Τάρτα ογκρατέν με πατάτες και σολωμό

Το πιο γιορτινό ογκρατέν, για να μη φάτε σκέτο κρέας ή κοτόπουλο στο ρεβεγιόν.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια σολωμός καπνιστός
  • 300 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 20 γραμμάρια βούτυρο για το ταψάκι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτες τις σε ροδέλες -μέτριο πάχος
  • Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα και ρίξτε το γάλα από πάνω
  • Καλύψτε τις πατάτες με νερό και βράστε για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
  • Να μη λιώσουν, απλά να είναι al dente
  • Bουτυρώστε καλά ένα ταψάκι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε την μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες
  • Βγάλτε τις πατάτες χωρίς τα υγρά και βάλτε μια στρώση στο ταψάκι
  • Μετά απλώστε λίγο σολωμό σε κομμάτια, παντού
  • Απλώστε παντού λίγη μοτσαρέλα σε ροδέλες
  • Ξαναρχίστε όλα από την αρχή, βάλτε δεύτερη στρώση
  • Στην πάνω και τελευταία στρώση να έχει πατάτες -Ρίξτε το τριμμένο τυρί, μοτσαρέλα
  • Σε ένα μπολάκι χτυπήστε λίγο τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε
  • Προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Ρίξτε αυτό το μείγμα στο ταψάκι, καλά, παντού
  • Σφίξτε λίγο τα υλικά στο ταψάκι, φτιάξτε όμορφη την επιφάνεια, ψήστε για 1 ώρα, χαμηλά
  • Σερβίρεται ζεστή η τάρτα ογκρατέν

 

No Comments Yet

Comments are closed