Τάρτα λεμόνι, γιορτινή

Μετά τη γαλοπούλα ή το χοιρινό, τίποτα πιο απολαυστικό από ένα γλυκό λεμόνι για το γιορτινό τραπέζι σας. Σας δίνω την απλούστερη συνταγή, με καλά υλικά.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ζύμη βαριά, για τάρτες
  • 6 κρόκους αυγού
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 λεμόνια
  • 2 κουταλιές γλυκού αλεύρι
  • Φύλλα δυόσμου, ξύσμα σοκολάτας κλπ

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε την ζύμη και τοποθετήστε την στο ταψάκι, αφήνοντας ένα περιθώριο 2-3 εκατοστά στις άκρες
  • Φτιάξτε όμορφα τις άκρες, περάστες τις με νερό (με τα δάχτυλα) και δώστε σχήμα
  • Τσιμπήστε τη ζύμη με ένα πηρούνι και ψήστε την για 20 λεπτά -Να μη καφετίσει
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να σφίξουν καλά
  • Προσθέστε το αλεύρι, ξύσμα 1 λεμονιού και χυμό 2 λεμονιών
  • Βάλτε αυτό το μείγμα σε μπεν μαρί, να πάρει σώμα -Ανακατέψτε καλά ώσπου να γίνει κρέμα
  • Βάλτε το μείγμα πάνω στη ζύμη και ξαναψήστε για 15 λεπτά
  • Οταν κρυώσει, διακοσμήστε την: με φύλλα δυόσμου, με χριστουγεννιάτικα γκι, με πέρλες, με ζάχαρη άχνη
  • Είναι εύκολο να βάλετε σαντιγί πριν το ψήσιμο. Δώστε σχήμα στη σαντιγί (αγοράστε μια σε μπόμπερ)

 

No Comments Yet

Comments are closed