Ταμπουλέ από πλιγούρι

Δροσερή σαλάτα, προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και έχει κατακτήσει όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το αυθεντικό ταμπουλέ γίνεται με πλιγούρι χοντρό και όχι με κινόα.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι πλιγούρι χοντρό
  • 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλυτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 10-12 ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε το πλιγούρι -Ρίξτε καυτό νερό σε κατσαρόλα, να καλύπτει το πλιγούρι, σκεπάστε, σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμο, «βρασμένο» το πλιγούρι

  • Αναδέψτε το πλιγούρι με πηρούνι να γίνει αφράτο
  • Προσθέστε μαϊντανό, ντομάτα, αγγούρι, δυόσμο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
  • Αναμείξτε απαλά, βάλτε το στο ψυγείο (σκεπασμένο) για λίγο, έτοιμο!

 

No Comments Yet

Comments are closed