Ταχιάος: Η Νοτοπούλου εκφράζει ό,τι πιο παλαιοκομματικό και ξύλινο

Ο Νίκος Ταχιάος είναι ξεκάθαρος στους στόχους και το λόγο του. «Αντίπαλός μου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στο πρόσωπο της κυρίας Νοτοπούλου εκφράζει ό,τι πιο παλαιοκομματικό και ξύλινο θα μπορούσε να περιμένει κανείς και μάλιστα σε αντίθεση με το νεαρό της ηλικίας της το οποίο δημιουργεί διαφορετικές προσδοκίες», ξεκαθαρίσει κάθετα μιλώντας στο MyPortal.gr

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκλείεται από πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες τους Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιώργο Ορφανό και ζητάει από τους θεσσαλονικείς να το δώσουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για να καταργήσουν στην πράξη την απλή αναλογική.   

Ο κ. Ταχιάος παρουσιάζει επίσης τις προτεραιότητες του το πρώτο διάστημα στο Δήμο Θεσσαλονίκης αν εκλεγεί δήμαρχος, προαναγγέλλει την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού του «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» σε εκδήλωση την προσεχή Τετάρτη ενώ αναφέρεται και στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

 Συνέντευξη στον Βαγγέλη Πλάκα

Αν και η υποψηφιότητά σας έχει ανακοινωθεί απο τον Δεκέμβριο ακόμη δεν έχουμε δει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Πότε θα τους γνωρίσουμε και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου σας;

Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο, κύριε Πλάκα. Μέχρι τις εκλογές απομένει κάτι λιγότερο από 3 μήνες. Ο πρώιμος προεκλογικός αγώνας κουράζει το εκλογικό σώμα. Η πληθώρα υποψηφίων δημάρχων αποτελεί ήδη μία στρέβλωση που οδηγεί μια πολιτική μάχη σε παραπολιτική. Εν πάση περιπτώσει, η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου, σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αποθήκη του Μύλου. Εκεί, θα παρουσιάσω τους ανθρώπους που απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος της ομάδας του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».  Θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο ανοιχτό, με μεγάλη αντιπροσώπευση. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας, εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και ένα κράμα εμπειρίας και φρέσκων ιδεών, με διάθεση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Απομένουν 3 μήνες ως τις κάλπες. Ποια θα είναι η πολιτική σας τακτική ως τις εκλογές αλλά και ποιο το λεγόμενο πρόγραμμα 100 ημερών αν εκλεγείτε δήμαρχος;

Είναι σαφές ότι η υποψηφιότητα μου έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, δεν είναι ουδέτερη. Έως τις εκλογές λοιπόν, θέλω κατ΄ αρχάς να μιλώ για το μέλλον και τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης  αλλά η προσέγγισή μου δεν θα είναι άχρωμη. Όσον αφορά το πλάνο για το πρώτο διάστημα της διοίκησής μου στο δήμο,  μπορώ να σας μιλήσω για τις προτεραιότητες της πρώτης ημέρας, γιατί θεωρώ ότι το πρόγραμμα μου δεν εξαντλείται σε 100 ημέρες αλλά σε βάθος τετραετίας. Οι 100 ημέρες είναι ένα επικοινωνιακό τρικ που ουδέποτε δικαιώθηκε. Έτσι λοιπόν, βασική μου προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.  Πρώτο μέλημα μου είναι να καθαριστεί η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια.  Θα δώσω έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων στο τομέα της καθαριότητας όπου θα αλλάξει άμεσα το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί η μεταφορά τομέων της σε ιδιώτες. Στα  προσωπικά μου στοιχήματα ως δημάρχου, τοποθετώ και τον άμεσο ευπρεπισμό του άξονα της Αριστοτέλους μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019 ώστε να σηματοδοτηθεί η αλλαγή στην καθημερινότητα και την εικόνα της πόλης και μεσοπρόθεσμα την ανάπλαση της Δημητρίου Γούναρη και της Πλατείας Ναυαρίνου, αφού θα έχει  προηγηθεί η αποκατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή της Ροτόντας.

 Η απλή αναλογική απαιτεί συνεργασίες για τη Διοίκηση του Δήμου. Όπως είναι διαμορφωμένο το τοπίο στο Δήμο με ποιους πιστεύετε θα μπορούσατε να συνεργαστείτε στο Διοίκηση. Αποκλείετε τους Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιώργο Ορφανό;

Καταρχάς, η δική μου στρατηγική είναι να μην απαιτηθούν συνεργασίες για την διοίκηση του δήμου. Είναι κρίσιμο να καταλάβουν οι δημότες πόσο σημαντικό είναι να δώσουν ισχυρή εντολή στο επόμενο δήμαρχο, ώστε να μην καταδικαστεί να αποτελεί ένα πρόσωπο το οποίο θα εξαρτάται από επί μέρους συμφωνίες. Δεν πρέπει ο δήμαρχος να έχει «δεμένα χέρια». Ζητώ λοιπόν από τους πολίτες να καταργήσουν την απλή αναλογική στην πράξη, δίνοντας μου το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, ώστε να μπορώ να διοικήσω με αποτελεσματικότητα. Για την κα Νοτοπούλου  έχω πει ότι την έχω αποκλείσει ως δυνητικό συνεργάτη μιας διοίκησης του δήμου που θα απαιτήσει και την συμμετοχή και άλλων προσώπων.  Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι οι ίδιοι λόγοι που με οδηγούν στον αποκλεισμό της κυρίας Νοτοπούλου, με οδηγούν και στον αποκλεισμό υποψηφίων που δείχνουν να συμπράττουν με το  ΣΥΡΙΖΑ ως αφανείς υποψήφιοι του.

Έχετε τη στήριξη της ΝΔ αλλά δηλώνετε πως δεν είστε κομματικός υποψήφιος. Από την άλλη έχετε πει πως αντίπαλός σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πως συνάδουν αυτά τα δύο;

Έχω την στήριξη της Ν.Δ., είμαι  μέλος της Ν.Δ. αλλά δεν είμαι ο υποψήφιος ο οποίος αρθρώνει την υποψηφιότητά του στο όνομα του κόμματος. Αφήνω αυτήν την «πολυτέλεια» σε όσους επιμένουν να συμμετέχουν σ’ αυτήν την εκλογική μάχη παριστάνοντας τους «ανεξάρτητους» ενώ, στην πραγματικότητα, το πρόβλημά τους είναι το πως θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τον κατακερματισμό της Νέας Δημοκρατίας ώστε να πάρουν ένα μερίδιο αφού δεν εξασφάλισαν οι ίδιοι την στήριξή της. Είμαστε σχετικά μικρή πόλη, ώστε να ξέρουμε ποιος είναι καθένας μας και για μένα εάν έχω υπάρξει ποτέ στο παρελθόν κομματικό εξάρτημα και αρκετά μεγάλη πόλη, για να δεχθούμε την συμπεριφορά ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, έχω πει ότι αντίπαλός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ  γιατί έχει φέρει μια πολύ διχαστική λογική στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης. Αντίπαλός μου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στο πρόσωπο της κυρίας Νοτοπούλου εκφράζει ό,τι πιο παλαιοκομματικό και ξύλινο θα μπορούσε να περιμένει κανείς και μάλιστα σε αντίθεση με το νεαρό της ηλικίας της το οποίο δημιουργεί διαφορετικές προσδοκίες.

Θα θέλατε πιο κοντά στην υποψηφιότητά σας τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα;

Δεν νιώθω ότι είναι μακριά από την υποψηφιότητά μου ο Απόστολος Τζιτζικώστας . Ο κ. Τζιτζικώστας κάνει τον προεκλογικό του αγώνα διεκδικώντας μια νέα θητεία ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εγώ κάνω τον δικό μου αγώνα ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι προφανές ότι είναι άλλο το δικό μου πεδίο αναφοράς και άλλο αυτό του κ. Τζιτζικώστα. Είμαστε και οι δύο μέλη της Ν.Δ. Το ότι δεν έχουμε παράλληλη καμπάνια, σημαίνει απλώς ότι ο καθένας μας εκφράζει την υποψηφιότητα του με τον τρόπο που την κατανοεί.  Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν θα είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης να νιώθω ότι η ατζέντα Τζιτζικώστα θα είναι αφοσιωμένη στην πόλη ως πρωτεύουσα της Κεντρικής Μακεδονίας. Αν σε αυτό συμφωνήσουμε, όλα θα πάνε καλά.

Οι κεντροδεξιές δυνάμεις εμφανίζονται κατακερματισμένες στο Δήμο
Θεσσαλονίκης. Σας προβληματίζει μήπως δεν επέλθει ενότητα ακόμη και στον 2ο γύρο;

Όχι δεν με προβληματίζει, γιατί δεν απευθύνομαι στα πρόσωπα που έχουν προκρίνει τις φιλοδοξίες τους έναντι της ανάγκης για μια υποψηφιότητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός άνθρωπος ο οποίος θα τολμούσε να πει ότι μπορεί να καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους του στο δεύτερο γύρο. Για μένα δεν υπάρχει θέμα ενότητας, γιατί θέλω να πιστεύω πως η δική μου υποψηφιότητα αφορά την ενότητα όχι μόνο του κεντροδεξιού χώρου, αλλά ολόκληρης της πόλης και ως  τέτοια θα προβληθεί και σε αυτήν τη φάση και μεταξύ του α’ και β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed