Τα πλεονεκτήματα του SMS Marketing έναντι παραδοσιακών τεχνικών Marketing

Θέλετε να κάνετε Marketing στην επιχείρηση σας αλλά το κόστος είναι μεγάλο? Έχετε ποτέ σκεφτεί να κάνετε Marketing με SMS? Το SMS Marketing αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο Marketing ενός προϊόντος ή υπηρεσίες ή εκδήλωσεις και το εμπιστεύονται χιλιάδες Marketers ανά τον κόσμο. Οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούνται είναι γιατί:

Έχει πολύ υψηλό open rate: Το έχουμε ήδη αναφέρει και ίσως το έχετε διαβάσει: Το open rate του SMS Marketing είναι περίπου 98%. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι από τους 100 ανθρώπους στους οποίους θα φτάσει το SMS, οι 98 θα το ανοίξουν και θα το διαβάσουν. Ναι, είναι αλήθεια και ιδιαίτερα δε αν το συγκρίνετε με το open rate του email marketing που είναι περίπου στο 25-30%, είναι ένα πραγματικό όπλο στα χέρια σας.

Είναι άμεσο:Το 90% των μηνυμάτων ανοίγονται μέσα στα επόμενα τρία λεπτά από τη στιγμή που φτάνουν στον παραλήπτη. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να δημιουργείτε μηνύματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο κοινό σας αφιερώνοντας ουσιαστικά πολύ λίγο χρόνο για τη δημιουργία της καμπάνιας.

Είναι mobile: Τι σημαίνει αυτό: Δεν απαιτείται οι πελάτες σας να είναι μπροστά από έναν υπολογιστή για να αλληλεπιδράσουν με την επιχείρηση, κάτι που σημαίνει πως οπουδήποτε και εάν βρίσκονται, το μήνυμα θα φτάσει σε αυτούς και θα είναι εν δυνάμει αποδέκτες.

Έχει υψηλό βαθμό προσαρμογής: Η πλειοψηφία των ανθρώπων μπορεί να στείλει και να διαβάσει ένα SMS. Άρα, το διαφημιστικό κοινό είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν παίζει ρόλο η ηλικία, το φύλλο, ο τύπος του κινητού τηλεφώνου κλπ.

Είναι παραμετροποιήσιμο: Οτιδήποτε στέλνεται μπορεί να ελεγχθεί και να τηρηθεί ακριβές ιστορικό παράδοσης. Από την ώρα αποστολής και παραλαβής των SMS, από το ποιοι τα άνοιξαν και ποιοι όχι έως πόσοι πάτησαν στο ενσωματωμένο link.

Το SMS ενεργοποιεί και άλλα κανάλια marketing: Εάν π.χ. ενσωματώσετε ένα link μέσα στο sms μήνυμά σας, μπορείτε να στείλετε τους παραλήπτες στην ιστοσελίδα σας, να διαφημίσετε μια προσφορά ή να τους παραπέμψετε να αφήσουν το email τους, ώστε να εκμεταλλευθείτε μετέπειτα τα οφέλη του email marketing.

No Comments Yet

Comments are closed