Τα παίρνουν οι διαιτητές στην Ελλάδα;

Του Γιώργου Μπούζου, Δημοσιογράφου

 

Τα παίρνουν οι διαιτητές στην Ελλάδα; Δύο απαντήσεις. Η πρώτη από τον Αλέξη Κούγια στο metropolis 95,5: «Τα έπαιρναν και τα παίρνουν»! Η δεύτερη από τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη «όταν με ρωτάτε αν τα παίρνουν, είναι σαν με ρωτάτε πώς με λένε»! Αν όμως τα παίρνουν, ποιοι τους τα δίνουν;

Ο Κούγιας υποστήριξε ότι «υπήρχε πάντα ένας ταμίας του συστήματος που δωροδοκούσε τους διαιτητές. Ανάλογα με την εποχή, αλλάζει κι ο ταμίας». Όμως αν υπάρχει ταμίας, υπάρχει και ταμείο. Ποιος βάζει τα χρήματα στο ταμείο; Κι εδώ η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Οι παράγοντες, όπως κι εκείνοι που στήνουν τα παιχνίδια! Αυτοί τα σπρώχνουν χοντρά για το συμφέρον τους. Της ομάδας και της τσέπη τους. Πρωτίστως της τσέπης τους!

Περισσότερα από 70 παιχνίδια εντοπίστηκαν ύποπτα προς χειραγώγηση στο πρωτάθλημα της Football League την περσινή περίοδο. Δεκάδες είναι και τα παιχνίδια στη Σούπερ λίγκα σύμφωνα με το  σύστημα στοιχηματικής απάτης που έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Κι επειδή καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάποιοι θησαυρίζουν στην υγεία των κορόιδων. Δηλαδή των Ελλήνων φιλάθλων.

Άλλωστε όπως είπε και ο κ. Γιαλιάς, πρώην πρόεδρος των Τρικάλων, « υπάρχουν ομάδες που εξασφαλίζουν τα προς το ζην, από τη στιγμή που δεν μπορούν να ισοσκελίσουν το μπάτζετ τους, μέσα από το στοίχημα. Οι παράγοντες κανονίζουν τα παιχνίδια, για να πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές». Εκπληκτικό!

Η διαφθορά έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό που πλέον τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση. Είναι σαν να βρέχει στο… Λονδίνο. Και η πιο εντυπωσιακή καταγγελία περνάει στα ψιλά επειδή κανένας δεν ευαισθητοποιείται. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον έμαθε να ζει με την αναξιοπιστία, τα στημένα παιχνίδια, τους διαιτητές που τα παίρνουν, τους παράγοντες που τα δίνουν, την διάβρωση που έφτασε μέχρι το μεδούλι του.

No Comments Yet

Comments are closed