«Τα Πεύκα δρουν για το περιβάλλον» από το Δ. Νεάπολης – Συκεών

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Δημοτική Κοινότητα Πεύκων, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα δράσης, επαναλαμβάνοντας «την ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας, μικρών και μεγάλων, να κάνουμε τη διαφορά για την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς αναβολές και δικαιολογίες».

Με ορμητήριο τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, οι μαθητές πρωταγωνιστούν σε ένα ελπιδοφόρο στοίχημα αλλαγής, που πλάθει και διαμορφώνει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς για μια νέα «πράσινη καθημερινότητα», δείχνοντάς μας το δρόμο για ένα μέλλον με προοπτικές.

Σήμερα, Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, οι μικροί μας φίλοι δίνουν ραντεβού στις 11.30 το πρωί, στο γήπεδο μπάσκετ στο άλσος Δελασάλ για να παίξουν, να ενημερωθούν και να φροντίσουν για την καθαριότητα του ιστορικού άλσους, με τη βοήθεια του 16ου Συστήματος Προσκόπων Πεύκων, σε μία πολυδιάστατη εκδήλωση με τίτλο «Τα Πεύκα δρουν για το περιβάλλον». Δύο ημέρες αργότερα, την Τρίτη 5 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια και παρουσιάσεις για δύο τμήματα από κάθε Δημοτικό Σχολείο της Δ.Ε. Πεύκων, υπό την αιγίδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος», από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων.

Παράλληλα, από τις 18 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου, λειτουργεί Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Πεύκων με τίτλο «Τα Πεύκα έχουν Χρώμα», υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού Β. Ανθιμίδου, στο Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων. Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 7.30 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι.

 

No Comments Yet

Comments are closed