Τα μαζεύει ο Μπουτάρης: Δεν ζητώ αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου

Για παρερμηνεία των χθεσινών του δηλώσεων έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας πριν λίγο σε δημοσιογράφους κάτι που απέδωσε στο ότι απομονώθηκε μόνο ένα κομμάτι της χθεσινής του ομιλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Δεν πρότεινα ούτε προτείνω την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου. Δεν ζήτησα αλλαγή αλλα προβληματίστηκα», είπε επαναλαμβάνοντας πως κατέθεσε μια ανησυχία και πως στο θέμα έχουμε χάσει. Για την πρότασή του να δοθεί το όνομα Νίκος Γκάλης είπε πως απάντησε σε μια υποθετική σχετική ερώτηση καθώς ειναι μια διεθνής προσωπικότητα, προέρχεται απο την μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη και έχει μπει στο Hall of fame.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Λυπάμαι που από τη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν ορισμένες δηλώσεις μου. Απομονώθηκε μια φράση από ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα, κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει όποιος διαβάσει ολόκληρη την ομιλία μου, όπως αποτυπώνεται και στα πρακτικά της συνεδρίασης. Επιπλέον, πρέπει να τονίσω ότι όλα ειπώθηκαν ενώπιων συναδέλφων και της αντιπολίτευσης και δεν υπήρξαν αντιδράσεις» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ζήτησε ποτέ αλλαγή του τίτλου «Μακεδονία» σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ή προϊόντα.

«Δεν προτείνω, ούτε πρότεινα, ούτε πρόκειται να προτείνω αλλαγή κανενός ονόματος. Εξέφρασα την ανησυχία μου -και αυτό δεν το παίρνω πίσω- ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων, αφού ήδη περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως ‘’Δημοκρατία της Μακεδονίας’’. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει. Και δεν έχω ακούσει κανέναν πολιτικό να αναλαμβάνει το αντίστοιχο πολιτικό κόστος και να παίρνει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση στο θέμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πω είναι ότι το κλίμα είναι ήδη πολύ φορτισμένο. Και καλά θα είναι να κατεβούν οι τόνοι, να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία, αν τελικά προκύψει, η οποία θα είναι καλή και για τους δυο. Συμφωνία για έναν καλή, δεν υπάρχει» κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed