Τα «δώρα» του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

Του Βαγγέλη Πλάκα

Εκτός από την πολυήμερη παρουσία στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδουν από το Μαξίμου, στη φετινή ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να παρουσιάσει συγκεκριμένα πράγματα που έγιναν στην πόλη ενώ θα κάνει και έναν απολογισμό της λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί σε θέματα όπως οι εντατικοί ρυθμοί υλοποίησης του Μετρό, η απόδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική κοινωνία, ζητήματα σχολικής στέγης και υποδομών υγείας κ.ά. Κορωνίδα θα είναι το θέμα των αλλαγών στον ΟΑΣΘ όπως και το θέμα του λιμανιού και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει το ενδεχόμενο στις 8 Σεπτεμβρίου να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν που θα βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. Και αυτό διότι μια γαλλική εταιρεία κολοσσός στο χώρο έχει την πλειοψηφία στην κοινοπραξία που αγόρασε το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Myportal.gr ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις και ήδη προωθεί την ανακοίνωση άλλων τεσσάρων ζητημάτων που είναι σημαντικά για τη Θεσσαλονίκη:

Α. Ενιαίος Φορέας για τη Διαχείριση του Θερμαϊκού. Η απόφαση έχει ληφθεί μετά και το τελευταίο επεισόδιο με το φυτοπλαγκτόν αλλά υπάρχει εσωτερική διαμάχη στην κυβέρνηση αν θα υπάγεται στο ΥΜΑΘ ή στο ΥΠΕΝ.

Β. Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης. Προωθείται η επανασύστασή του.

Γ. Απόδοση του στρατοπέδου «Κόδρα» στο δήμο και την τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς, όπως έγινε και με το Παύλου Μελά.

Δ. Ειδικό πλέγμα δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

No Comments Yet

Comments are closed