Τα δύο βιβλία του Σταύρου Ψυχάρη

Δύο βιβλία λέγεται ότι ετοιμάζει ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο παλιός ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και τα ανοικτά θέματα που έχει με τη δικαιοσύνη και τα οποία τον οδήγησαν στο να χάσει ήδη δύο ακίνητα (ένα στο Πόρτο Χέλι και ένα στο Κολωνάκι), ετοιμάζει κάποιες απαντήσεις  με σκοπό να παρουσιάσει όσα ξέρει. Από πρώτο χέρι δηλαδή, ως παλιός πολιτικός  συντάκτης, ως διευθυντής του Βήματος και ως παράγων του δημοσίου βίου που έχει συνομιλήσει με τους πάντες και είχε πάντα πρόσβαση στο παρασκήνιο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημογραφίας.

Το ένα βιβλίο είναι εδώ και καιρό έτοιμο. Πρόκειται για μια δωδεκάωρη μαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κανείς δεν το έχει διαβάσει εκτός από έναν προσωπικό φίλο του, στενό συνεργάτη του ιδρυτή της ΝΔ.  Στο βιβλίο ο Καραμανλής λέει πράγματα για τους δυο Παπανδρέου που γνώρισε και ορισμένες επιχειρηματικές οικογένειες. Αυτό ήταν ενδεχομένως και ο λόγος για τον οποίο δεν εκδόθηκε ως τώρα. Γιατί το συγκρότημά ήταν παπανδρεϊκό και τόσο ο  Λαμπράκης όσο και ο Ψυχάρης δεν είχαν λόγους να εκθέσουν επιχειρηματίες που ενδεχομένως είχαν ανάγκη. Τώρα για τον Ψυχάρη αυτοί οι λόγοι εξέλιπαν.

Tο δεύτερο βιβλίο είναι αυτό που γράφει τώρα ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, όπως ο ίδιος εξομολογείται σε συνομιλητές του και μετέφερε πρόσφατα ο γνωστός δημοσιογράφος και παλιός συντάκτης του Βήματος Γιώργος Λιακόπουλος. Είναι κατά κάποιο τρόπο τα απομνημονεύματά του.

Στο αυτό θα εκθέσει όσα γνωρίζει για πολιτικούς και για οικονομικούς παράγοντες, αλλά και για δημοσιογράφους με άξονα αναφοράς τον ΔΟΛ. Από τότε που ανέλαβε τη διεύθυνση του Βήματος μέχρι την ώρα που τον παρέδωσε στις τράπεζες ως ιδιοκτήτης.

No Comments Yet

Comments are closed