Τα διλήμματα του Βασίλη Λεβέντη

Τα γυρίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ως προς τα όσα είπε περί παραίτησής του από τη θέση του βουλευτή.

«Δεν παραιτούμαι τη Δευτέρα» διευκρίνισε σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1. Τόνισε όμως ότι μετά την ομιλία του που είναι προγραμματισμένη στη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους ψηφοφόρους του κόμματος. Και εκεί όπως είπε σήμερα «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Το γεγονός που έχει εξοργίσει τον Βασίλη Λεβέντη είναι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, καθώς δηλώνει κάθετα αντίθετος. Μάλιστα τα περί παραίτησης ήταν και ένας τρόπος πίεσης προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει την κύρωση του σχετικού νόμου.

Τώρα όμως που ο νόμος υπογράφηκε από τον κ. Παυλόπουλο, τι θα κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων που δηλώνει ότι «δεν θέλει να είναι μέρος μιας βουλής αθέων»;

Ταυτόχρονα δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν δύο αντιφατικά πράγματα. Πρώτον ότι ο κ. Λεβέντης προσπαθούσε εδώ και χρόνια να εκλεγεί βουλευτής και τελικά τα κατάφερε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. «Τώρα θα παραιτηθεί που τα κατάφερε;» αναρωτιούνται. Από την άλλη μεριά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μια ενδεχόμενη παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή (χωρίς να διαλύσει το κόμμα του ή να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι βουλευτές του) θα εκτόξευε τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων στα ουράνια και θα διασφάλιζε την άνετη είσοδο του κόμματος στη βουλή στις επόμενες εκλογές.

 

No Comments Yet

Comments are closed