Τα δεδομένα μια ανάσα πριν τις εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής και τα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων προετοιμάζουν τις κεντρικές προεκλογικές τους εκδηλώσεις και τη στρατηγική της τελευταίας εβδομάδας. Λίγες ημέρες απέμειναν αλλά κρίσιμες για το τελικό αποτέλεσμα. Οι εξελίξεις αυτού του δεκαημέρου μπορεί να επιφέρουν πολιτικά αποτελέσματα για τους συνδυασμούς ανάλογα με αυτά των προηγούμενων μηνών.

Ο πολιτικός χρόνος στην τελική ευθεία είναι πυκνός και το ενδιαφέρον των πολιτών είναι αυξημένο. Είναι όμως και η περίοδος των πολιτικών αρχηγών που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας, μεταξύ άλλων, να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι των κομμάτων τους στις επίσημες υποψηφιότητες για την αυτοδιοίκηση. Δύο δεδομένα ξεχωρίζουν

Είναι σύνηθες τις τελευταίες ημέρες να υπάρχει συσπείρωση των ψηφοφόρων που προέρχονται απο σταθερές κομματικές δεξαμενές γύρω από τις υποψηφιότητες που στηρίζονται από τα κόμματα, κάτι που ευνοεί τους Ταχιάο και Νοτοπούλου. Οι επικείμενες παρουσίες και εκδηλώσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα θα αφήσουν το αποτύπωμά τους.

Επίσης ευνοημένος μετά την μην ανακήρυξη τριών συνδυασμών απο το Πρωτοδικείο εμφανίζεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που κινείται στα ακροατήρια που θα αποφασίσουν βάσει μιας σκληρής γραμμής στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ρόλο θα παίξει, όσο και αν φαίνεται περίεργο, και η συσπείρωση του κόσμου του ΠΑΟΚ που μετά το ποδοσφαιρικό νταμπλ βρίσκεται στα ύψη με κερδισμένες να εκτιμάται πως θα είναι απο αυτή τη δεξαμενή οι υποψηφιότητες Ορφανού και Ζέρβα που ανήκουν ενεργά στην ασπρόμαυρη οικογένεια/

No Comments Yet

Comments are closed