Τ. Πετρόπουλος: Τον Αύγουστο θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων σε 198.000 συνταξιούχους

«Τον Αύγουστο θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων σε 198.000 συνταξιούχους από τις παράνομες παρακρατήσεις τον προηγούμενων ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο υφυπουργός κάλεσε τους συνταξιούχους να περιμένουν θετικές εξελίξεις για τις συντάξεις, διότι αυτό προκύπτει από τα οικονομικά μεγέθη όχι μόνο του ΕΦΚΑ, αλλά και της αγοράς εργασίας που διαρκώς παράγει νέες θέσεις απασχόλησης.

Όσον αφορά το θέμα του επανυπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «αν δεν είχαμε παρέμβει, η εφαρμογή του νόμου Βρούτση (Ν. 4051/12) με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα είχε οδηγήσει σε οριζόντια περικοπή όλες τις καταβαλλόμενες επικουρικές κατά 57% έως σήμερα».

Ο κ. Πετρόπουλος είπε, στη συνέχεια, με τον επανυπολογισμό και την εφαρμογή του πλαφόν των 1.300 ευρώ αθροίσματος εισοδήματος, η κυβέρνηση πέτυχε «να μην υπάρξει επίδραση στη συντριπτική πλειονότητα των επικουρικών συντάξεων. Επηρεάστηκε όμως το 18% των καταβαλλόμενων επικουρικών. Δεν ήταν εφικτή η αποτροπή όλων των αρνητικών περιπτώσεων».

Πρόσθεσε ακόμη, πως με τον νέο τρόπο υπολογισμού, το ύψος αρκετών νέων επικουρικών είναι μεγαλύτερο, ενώ παράλληλα, είναι νομοθετικά συνδεδεμένες με τις θετικές προοπτικές της οικονομίας.

No Comments Yet

Comments are closed