Συνθήματα στο εκλογικό του Τζιτζικώστα και μοτοπορεία, από τους υπερασπιστές του Κουφοντίνα

Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα «χτύπησαν» οι υπερασπιστές του Κουφοντίνα, γράφοντας συνθήματα με σπρέϊ στην τζαμαρία του εκλογικού κέντρου και πετώντας στο πεζοδρόμιο τρικάκια.

Το απόγευμα στις 6 μ.μ. οι αντιεξουσιαστές έχουν προαναγγείλει μοτοπορεία με εκκίνηση από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ.

Στο μεταξύ, με ανάρτηση τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικές συλλογικότητες γνωστοποίησαν ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν «παρέμβαση», όπως αναφέρεται, υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζεται το Προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Την ανάρτηση υπογράφουν οι συλλογικότητες «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo» και συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο φαίνεται να βγάζουν ένα πανό και να πετούν τρικάκια.

Με άλλη ανάρτηση στην ίδια ιστοσελίδα, το κείμενο της οποίας υπογράφεται από αυτοαποκαλούμενους «αναρχικούς/ες», γίνεται αναφορά σε «επίθεση στα γραφεία του ΛΑΟΣ» που βρίσκονται επί της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (15/5) «με μπογιές στην πρόσοψη» και «προκαλώντας φθορές στην είσοδο» των συγκεκριμένων γραφείων, «ως ένδειξη αλληλεγγύης» στο πολύ-ισοβίτη της «17 Νοέμβρη».

Σήμερα, Τρίτη 21.05.2019 στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια  βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η αναίρεση δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου, με άλλη σύνθεση.

(με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

No Comments Yet

Comments are closed